Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απόσυρση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου απειλεί ο Trump

Με απόσυρση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου απειλεί ο Trump
Ο Αμερικανός Πρόεδρος απειλεί να αποσύρει τη χώρα από τον ΠΟΕ
Με απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) απείλησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο εν μέσω εντάσεων στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και εταίρων, κυρίως με την Κίνα.
Μιλώντας στο Bloomberg, σημείωσε πως θα κάνει πράξη την απειλή του αν ο ΠΟΕ «δεν αναδιαμορφωθεί».
Επίσης, σχολίασε πως η πρόταση της ΕΕ για μη επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων «δεν είναι αρκετά ικανοποιητική».
Νωρίτερα σήμερα, 30 Αυγούστου 2018, η Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmström ανέφερε πως οι Βρυξέλλες είναι πρόθυμες να μηδενίσουν τους δασμούς σε όλα τα βιομηχανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, κατά τις εμπορικές τους συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι από την πλευρά της ΕΕ να πάμε σε μηδενικούς δασμούς για όλα τα βιομηχανικά προϊόντα, φυσικά αν οι ΗΠΑ κάνουν το ίδιο, έτσι θα ήταν σε αμοιβαία βάση», δήλωσε η Malmstrom, μιλώντας στην εμπορική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Είμαστε πρόθυμοι να μηδενίσουμε ακόμη και τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων… αν οι ΗΠΑ κάνουν το ίδιο», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «θα ήταν καλό για εμάς οικονομικά, και για αυτούς».

Διαβάστε: Edmond de Rothschild: Η Ευρώπη θα είναι ο μεγάλος χαμένος του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

Οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον διεξάγουν προπαρασκευαστικές εμπορικές συνομιλίες για να καθορίσουν το πεδίο μιας ενδεχόμενης μελλοντικής συμφωνίας.
Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ προσέφυγαν πριν λίγες ημέρες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου διαμαρτυρόμενες για τους πρόσθετους δασμούς που επέβαλε η Ρωσία σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου D. Trump να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα και από την Ρωσία.
Η Ρωσία έχει στην διάθεση της 60 ημέρες για να διευθετήσει την διένεξη αυτή, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά από το διάστημα αυτό θα ζητήσουν από τον ΠΟΕ την σύσταση ειδικής ομάδας για να αποφανθεί επί του θέματος.

Διαβάστε: Trump: Είμαι αισιόδοξος ότι ο Καναδάς θα συμμετάσχει στην εμπορική συμφωνία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης