Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολονύχτιες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Καναδά χωρίς συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο

Ολονύχτιες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Καναδά χωρίς συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο
Για καλή ατμόσφαιρα και θετική διάθεση έκανε λόγο η ΥΠΕΞ του Καναδά, Chrystia Freeland
Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκαν οι ολονύχτιες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά για το ελεύθερο εμπόριο, αν και οι δύο πλευρές συμφώνησα να συναντηθούν εκ νέου σήμερα Παρασκευή 31/8 προκειμένου να συζητήσουν και να επιχειρήσουν να βρουν λύση στις τελευταίες τους διαφωνίες και ενστάσεις.
Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν και υπάρχουν διαφορές, υπάρχει η αυξανόμενη θετική αίσθηση ότι παρά την κριτική του Trump προς τον Καναδά, οι συζητήσεις για την αναθεώρηση της NAFTA θα καταλήξει σε μια τριμερή συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό για το εμπόριο στη Βόρεια Αμερική.
«Ο Καναδάς θα έρθει σε συμφωνία.
Μπορεί να είναι έως την Παρασκευή ή εντός της επόμενης περιόδου.
Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να κλείσουμε τη συμφωνία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Trump.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν εισέλθει σε μια πραγματικά κρίσιμη φάση ιδιαίτερα ύστερα από τη συμφωνία ΗΠΑ – Μεξικό όσον αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία, μια και αυξάνονται οι πιέσεις προς τον Καναδά να υπάρξει μια συμφωνία επί της αναθεώρησης της NAFTA, η οποία είναι σε ισχύ από το 1994.
Αναφερόμενη στις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, η ΥΠΕΞ του Καναδά Chrystia Freeland υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία.
Η Freeland υποστήριξε ότι είχε μια μακρά και εντατική συνομιλία με τον Αμερικάνο Robert Lighthizer, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει καλό κλίμα, καλή διάθεση και ότι οι δύο πλευρές κάλυψαν πολλά θέματα και τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν σήμερα.
Πάντως οι αγορές εκτιμούν ότι κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων θα υπάρξει εν τέλει συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά για αναθεώρηση της NAFTA, η οποία αφορά εμπορικές συναλλαγές αξίας άνω του 1 τρις δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης