Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Καναδά

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Καναδά
H προθεσμία πλησιάζει προς το τέλος της χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για μια επικείμενη εξεύρεση λύσης
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (31/8/2018) η Wall Street, εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά, με την προθεσμία να πλησιάζει προς το τέλος της χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για μια επικείμενη εξεύρεση λύσης.
Περί τις 16:45, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1% στις 25.954 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1% στις 2.900 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% υψηλότερα, στις 8.106 μονάδες.


Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα των νέων διαπραγματεύσεων που έχουν σήμερα ΗΠΑ και Καναδάς για την αναθεώρηση της συμφωνίας του ελεύθερου εμπορίου στη Βόρεια Αμερική.
Χθες, οι ολονύχτιες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά για το ελεύθερο εμπόριο ολοκληρώθηκαν χωρίς συμφωνία, αν και οι δύο πλευρές συμφώνησα να συναντηθούν εκ νέου σήμερα, προκειμένου να συζητήσουν και να επιχειρήσουν να βρουν λύση στις τελευταίες τους διαφωνίες και ενστάσεις.
Τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, όσο και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, έχουν εκφράσει την αισιοδοξία ότι μια συμφωνία μπορεί να επέλθει έως το τέλος της εβδομάδας, την ώρα που ο χρόνος πιέζει προκειμένου να καταλήξουν θετικά οι διαπραγματεύσεις.
Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν και υπάρχουν διαφορές και παρά την κριτική του Trump προς τον Καναδά, υπάρχει η αυξανόμενη θετική αίσθηση ότι οι συζητήσεις για την αναθεώρηση της NAFTA θα καταλήξει σε μια τριμερή συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό για το εμπόριο στη Βόρεια Αμερική.
Πάντως, παρά τις πιέσεις που δέχονται από χθες, οι αμερικανικοί δείκτες παραμένουν σε τροχιά να καταγράψουν ισχυρά κέρδη για το σύνολο του Αυγούστου.
Ειδικότερα, ο Dow Jones και S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν τον καλύτερο Αύγουστο από το 2014, με κέρδη 2,2% και 3% μέχρι στιγμής, ενώ ο Nasdaq αναμένεται να έχει τον καλύτερο Αύγουστο από το 2000, με «άλμα» 5,4%.
Επιπλέον, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq κατέγραψαν διαδοχικά ιστορικά υψηλά αυτή την εβδομάδα, εν μέσω της αισιοδοξίας σχετικά με το εμπόριο, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη τη Δευτέρα (27/8) ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Μεξικό.
Οι μετοχές των Boeing και Caterpillar, που θεωρούνται «ευαίσθητες» σε εμπορικά θέματα λόγω της μεγάλης έκθεσής τους στο εξωτερικό, καταγράφουν απώλειες 0,7% και κέρδη 0,6% αντίστοιχα.
Η μετοχή της Coca-Cola υποχωρεί κατά 0,1%, μετά την είδηση ότι η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την αλυσίδα Costa Coffee, έναντι 5,1 δισ. δολ., και εισέρχεται στην αγορά του καφέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης