Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελαφρά άνοδος στα ψηφιακά νομίσματα - Δεν ξεπερνά τα 7.000 δολ. το Bitcoin, κάτω από τα 300 δολ. το Ethereum

Ελαφρά άνοδος στα ψηφιακά νομίσματα - Δεν ξεπερνά τα 7.000 δολ. το Bitcoin, κάτω από τα 300 δολ. το Ethereum
Ανοδικά κινούνται τα ψηφιακά νομίσματα
Ελαφρά άνοδο παρουσιάζουν σήμερα (31 Αυγούστου 2018) οι τιμές των επικρατέστερων ψηφιακών νομισμάτων, με το Bitcoin να μην ανακτά προς το παρόν τα 7.000 δολάρια ανά μονάδα.
Η κεφαλαιοποίηση του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος διατηρείται οριακά πάνω από τα 120 δισ. δολάρια, έναντι συνολικής αξίας ύψους 226,2 δισ. για τον κλάδο.
H μέση μεταβλητότητα 30 ημερών για το Bitcoin, σημειώνεται, υποχώρησε εκ νέου κάτω από το 3%.



Υψηλότερη άνοδο, άνω του 5% και 11% αντίστοιχα, καταγράφουν τα EOS και Monero.
Αναλυτικά, τα 20 επικρατέστερα κρυπτονομίσματα, στις 19:50, στην πλατφόρμα «CoinMarketCap»:




Διαπραγμάτευση futures για το Ethereum εξετάζει η Cboe Global Markets

Κοντά στο να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) για το Ethereum βρίσκεται η Cboe Global Markets, η εταιρεία που λάνσαρε τα futures για το Bitcoin, τον περασμένο Δεκέμβριο –ακολούθησε η CME, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο.
Όπως γνωστοποίησαν το «Business Insider» πηγές, αναμένει το «πράσινο φως» από την αρμόδια αμερικανική αρχή CFTC (Commodity Futures Trading Commission).
Μάλιστα, η νέα υπηρεσία ενδέχεται νε τεθεί σε λειτουργία ακόμη και εντός του 2018.
Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της εταιρείας, Chris Concannon, έχει αναφέρει κατά το παρελθόν την πρόθεση για επέκταση και σε άλλα ψηφιακά νομίσματα εκτός του Bitcoin.
Οι τιμές των Bitcoin και Ethereum διαπραγματεύονται επί του παρόντος γύρω από τα 6.800 και 280 δολάρια ανά μονάδα, στις αμερικανικές πλατφόρμες.

Κι όμως, το Bitcoin λειτουργεί πλέον ως «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο»

Ένα από τα πάγια επιχειρήματα των «bulls» του κλάδου ψηφιακών νομισμάτων αναφερόταν στο πόσο ασφαλή (όπως ο χρυσός) κρίνονταν τα κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια περιόδων αναταραχής.
Να επισημανθεί πως το κόστος συναλλαγών για χρυσό και Bitcoin είναι παρόμοιο, σύμφωνα με εκθέσεις.
Ωστόσο, γρήγορα το επιχείρημα του «ασφαλούς καταφυγίου» καταρρίφθηκε, καθώς ο κλάδος βίωσε ασύλληπτη μεταβλητότητα, πριν η αξία του σταθεροποιηθεί γύρω από τα 200 δισεκ. δολάρια (και το Bitcoin γύρω από τα 7.000 δολάρια) τους τελευταίους τρεις μήνες.
Το παράδοξο, όμως, είναι ότι, πλέον, το Bitcoin όντως χρησιμοποιείται ως «ασφαλές καταφύγιο» σε χώρες που βιώνουν οικονομικές δυσκολίες.
Όπως σωστά επισημαίνει ο Andrew Zatlin, της Moneyball Economics, η ζήτηση για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα εκτοξεύθηκε στις αναδυόμενες οικονομίες, οι αγορές των οποίων καταγράφουν σημαντική υποχώρηση τον τρέχοντα Αύγουστο.
Διαβάστε εδώ περισσότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης