Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (Τούρκος ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα είναι ασφαλές καταφύγιο για Τούρκους εγκληματίες

Cavusoglu (Τούρκος ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα είναι ασφαλές καταφύγιο για Τούρκους εγκληματίες
H Άγκυρα είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει ότι οι 8 φυγάδες πραξικοπηματίες θα εκδοθούν και θα δικαστούν στην Τουρκία
Την γνωστή τακτική του «μαστίγιου και του καρότου» συνεχίζει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργός Εξωτερικών M. Cavusoglu να δηλώνει ότι «η Ελλάδα μετατράπηκε σε ασφαλές καταφύγιο για Τούρκους εγκληματίες, όπως οι οκτώ φυγάδες στρατιωτικοί».
Σε συνέντευξή του στα «Νέα», ο τούρκος ΥΠΕΞ δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι είναι «βαθιά απογοητευμένος» από τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, λέγοντας ότι «η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει ότι οι φυγάδες πραξικοπηματίες θα εκδοθούν και θα δικαστούν στην Τουρκία».
Αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων στα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, προειδοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «εάν πιστεύουν ακόμα ότι δεν έχουν κάτι να χάσουν, κάνουν λάθος».
Όπως υποστηρίζει «κανένα ξένο κράτος, εταιρεία ή όχημα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μη εγκεκριμένη ερευνητική ή επιστημονική δράση στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται πάνω της και επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης