Με δάνεια η Κίνα ενισχύει τη θέση της στην Αφρική, 328 εκατ. δολ στη Νιγηρία για τεχνολογικές υποδομές

Με δάνεια η Κίνα ενισχύει τη θέση της στην Αφρική, 328 εκατ. δολ στη Νιγηρία για τεχνολογικές υποδομές
Δάνειο 328 εκατ. δολαρίων της κινεζικής Exim Bank στη Νιγηρία για τη βελτίωση των τηλεποικοινωνιακών υποδομών της αφρικανικής χώρας
Δάνειο ύψους 328 εκατ. δολαρίων θα χορηγήσει η κινεζική Exim Bank στη Νιγηρία για τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας αυτής της Δυτικής Αφρικής.
Η συμφωνία υπεγράφη κατά την εξαήμερη επίσκεψη του Νιγηριανού προέδρου Muhammadu Buhari στην Κίνα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι «αδύναμες» τηλεπικοινωνίες αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Νιγηρία, η οποία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στην Αφρική, η πολυπληθέστερη χώρα ενώ ταυτόχρονα έχει μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ηπείρου.
Η συμφωνία, η τελευταία σε μία σειρά κινεζικών δανείων στη Νιγηρία από τότε που ανέλαβε το αξίωμα του Buhari το 2015, έρχεται καθώς το Πεκίνο επιδιώκει να εμβαθύνει τους δεσμούς του με την Αφρική.
Όπως ανέφερε η νιγηριανή προεδρία, η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανάπτυξης της τεχνολογίας των πληροφοριών και των επικοινωνιών.
Η κυβέρνηση Buhari δήλωσε ότι θέλει να βελτιώσει την τεχνολογική υποδομή της χώρας για να τονώσει την ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας καθώς επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση από την πώληση πετρελαίου από την οποία προέρχονται τα δύο τρίτα των κρατικών εσόδων.


bankingnews.gr

BREAKING NEWS