Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Στόχος μας η ενίσχυση της μισθωτής εργασίας και του κοινωνικού κράτους και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Τζανακόπουλος: Στόχος μας η ενίσχυση της μισθωτής εργασίας και του κοινωνικού κράτους και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
Τα προγράμματα του ΣΥΡΖΑ και της ΝΔ είναι μια για αντιπαράθεση δύο διαφορετικών κόσμων
Στόχος της κυβέρνησης είναι η οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας με προτεραιότητες «την ενίσχυση της μισθωτής εργασίας, την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και η οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί περεταίρω μέτρα αποκλείοντας το ενδεχόμενο να περικοπούν συντάξεις.
«Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% μπορεί να επιτευχθεί τα επόμενα χρόνια χωρίς να είναι αναγκαία οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα. Έχει έρθει ο καιρός για την εκπόνηση πολιτικών που θα αποκαταστήσουν προοδευτικά τις αδικίες της κρίσης, θα μειώσουν τις ανισότητες και θα στηρίξουν την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που σήκωσε δυσανάλογα βάρη» αναφέρει.
Ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει ότι με βάση τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής προβλέπεται η δημιουργία δημοσιονομικού χώρου για τα επόμενα χρόνια που πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ενίσχυση όσων σήκωσαν τα βάρη της κρίσης και παραπέμπει στην ΔΕΘ όπου ο πρωθυπουργός θα κάνει συγκεκριμένες εξαγγελίες.
Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζοντας τα προγράμματα του ΣΥΡΖΑ και της ΝΔ κάνει λόγο «για αντιπαράθεση δύο διαφορετικών κόσμων» λέγοντας ότι «από τη μια μεριά το πρόγραμμα της σημερινής κυβέρνησης που θέτει στο επίκεντρο την μισθωτή εργασία, την δίκαιη ανάπτυξη, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την οικοδόμηση ενός νέου και αποτελεσματικού κράτους, τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων, την προώθηση της καινοτομίας».
«Η ΝΔ θεωρεί ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η συντριβή της εργασίας, η παράδοση των κρατικών λειτουργιών και της κοινωνικής ασφάλισης στους ιδιώτες, η μείωση της φορολόγησης επί των κερδών - πρόκειται εδώ για προτάσεις κοινωνικά επιζήμιες αλλά και οικονομικά αναποτελεσματικές που μοναδικό στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ που στηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη» υπογραμμίζει.
Φέρνει δε ως "αποκαλυπτικό" παράδειγμα την επαναφορά των αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων "που οδηγούν σε αυξήσεις μισθών χιλιάδων εργαζομένων", προσθέτοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήριζε την κίνηση αυτή ως ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης