Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gatestone institute: Οι ευρωεκλογές 5/2019 θα είναι δημοψήφισμα «υπέρ της μετανάστευσης ή υπέρ των εθνικών συνόρων»

Gatestone institute: Οι ευρωεκλογές 5/2019 θα είναι δημοψήφισμα «υπέρ της μετανάστευσης ή υπέρ των εθνικών συνόρων»
Ιταλία και Ουγγαρία δημιουργούν «άξονα κατά της μετανάστευσης» ενόψει ευρωεκλογών αναφέρει το Gatestone institute
Ιταλία και Ουγγαρία δημιουργούν «άξονα κατά της μετανάστευσης» αναφέρει το Gatestone institute με στόχο οι  ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 να αποτελέσουν δημοψήφισμα υπέρ των μεταναστών ή υπέρ των εθνικών συνόρων που προστατεύουν τους πολίτες, την υγεία και την εργασία;
«Είμαστε κοντά σε ένα ιστορικό σημείο καμπής σε επίπεδο Ευρώπης και εκπλήσσομαι με τη στενοχώρια της αριστεράς που αμφισβητεί το δικαίωμα της Ιταλίας να φιλοξενήσει τον πρόεδρο μιας ευρωπαϊκής χώρας και μετά αναρωτιούνται γιατί κανείς δεν τους ψηφίζει» ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini.
«Αυτή είναι μια μακρά περίοδος συναντήσεων για την αλλαγή του status quo, όχι μόνο της Ιταλίας και της Ουγγαρίας, αλλά ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου» τόνισε ο Salvini.
«Χρειαζόμαστε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που να δεσμεύεται για την υπεράσπιση των συνόρων της Ευρώπης.
Χρειαζόμαστε μια Επιτροπή μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές που να μην τιμωρεί τις χώρες αυτές - όπως η Ουγγαρία - που προστατεύουν τα σύνορά τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Orban και ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Salvini δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν έναν "άξονα κατά της μετανάστευσης" που θα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των πολιτικών υπέρ της μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνάντηση τους στο Μιλάνο στις 28 Αυγούστου, δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν με το group των χωρών της Visegrad - την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία - για να αντιταχθούν στα σχέδια και στις ιδέες του Γάλλου Προέδρου Macron.
Ο Orbán και ο Salvini επιδιώκουν μια συντονισμένη στρατηγική πριν από τις ευρωεκλογές του 2019 για να νικήσουν το φιλο-μεταναστευτικό Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), ένα πανευρωπαϊκό κόμμα που εκπροσωπεί σοσιαλιστικά κόμματα από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Ο στόχος είναι να αλλάξει η πολιτική σύνθεση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να αντιστραφεί η πολιτική της ΕΕ για τις μεταναστευτικές πολιτικές.
Ο Salvini δήλωσε
«Σήμερα ξεκινάει ένα ταξίδι που θα συνεχιστεί τους ερχόμενους μήνες για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια αλλαγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των ευρωπαϊκών πολιτικών, που θέτει στο επίκεντρο το δικαίωμα στη ζωή, την εργασία, την υγεία, την ασφάλεια και που δεν πρέπει να στηρίζεται στην χρηματοδότηση από τον δισεκατομμυριούχο Soros και δεν πρέπει να εκπροσωπείται από τον Γάλλο πρόεδρο Macron.
Σε αυτά εναντιωνόμαστε.
Ο Orbán πρόσθεσε:
«Οι ευρωπαϊκές εκλογές θα διεξαχθούν σύντομα και πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο πλευρές στην Ευρώπη:
η μία είναι υπό την ηγεσία του Macron, η οποία υποστηρίζει τη μαζική μετανάστευση, ενώ η άλλη είναι υπό την ηγεσία χωρών που θέλουν να προστατεύσουν τα σύνορά τους και η Ιταλία ανήκει σε αυτή την ομάδα.
Η Ουγγαρία έχει δείξει ότι μπορεί να σταματήσει τους μετανάστες στη ξηρά, ο Salvini έδειξε ότι μπορεί να σταματήσει τους μετανάστες στη θάλασσα και τον ευχαριστούμε για την προστασία των συνόρων της Ευρώπης.
Οι μετανάστες πρέπει να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους, οι Βρυξέλλες λένε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε και είπαν ότι ήταν αδύνατο να σταματήσουν οι μετανάστες στην ξηρά, αλλά το κάναμε.
Στις θέσεις Salvini (Lega North) και Orban (Ουγγαρία) ο Macron π Γάλλος Πρόεδρος απάντησε:
«Αν θέλουν να με δουν ως τον κύριο αντίπαλό τους, σωστά πράξουν.
Είναι σαφές ότι σήμερα δημιουργούνται δύο στρατόπεδα των εθνικιστών και προοδευτικών και δεν θα δώσω τίποτα στους εθνικιστές και σε εκείνους που καλλιεργούν το μίσος»
Ο Salvini ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής του εθνικιστικής Lega North που είναι πρώτο κόμμα ανέφερε
«Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα, η Γαλλία του Macron απέρριψε περισσότερους από 48.000 μετανάστες στα ιταλικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.
Είναι αυτή η Ευρώπη της αλληλεγγύης που υποκριτικά υποστηρίζει ο Macron»
«Αντί να δίνω μαθήματα σε άλλους, θα καλούσα τον υποκριτή  Γάλλο πρόεδρο να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά του και να υποδεχτεί τους χιλιάδες πρόσφυγες που υποσχέθηκε ότι θα πάρει.
Η Ιταλία δεν είναι πλέον το προσφυγικό στρατόπεδο της Ευρώπης. Το πάρτι για τους λαθρεμπόρους και τους ερασιτέχνες έχει τελειώσει»
Τον Ιούλιο 2018, ο Salvini είχε δηλώσει ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ομοϊδεατών εθνικιστικών κομμάτων:
«Για να κερδίσουμε τις ιταλικές εκλογές έπρεπε να ενώσουμε την Ιταλία, τώρα πρέπει να ενώσουμε την Ευρώπη.
Σκέφτομαι μια «Ένωση της Ευρώπης», συγκεντρώνοντας όλα τα ελεύθερα και κυρίαρχα κινήματα που θέλουν να υπερασπιστούν τον λαό και τα σύνορά τους»
Ο Salvini  πρότεινε στο δίκτυο να συμπεριληφθούν ο αυστριακός καγκελάριος Kurtz, ο ηγέτης του Ολλανδικού Κόμματος Ελευθερίας Wilders, η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Marine Le Pen και ο Orban της Ουγγαρίας, μεταξύ άλλων.
Είπε επίσης ότι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019 θα πρέπει να αποτελέσουν δημοψήφισμα για μια «Ευρώπη χωρίς σύνορα» έναντι «μιας Ευρώπης που προστατεύει τους πολίτες της».
Ο Salvini επέκρινε επανειλημμένα την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μαζική μετανάστευση, κατηγορώντας την… ότι εγκατέλειψε την Ιταλία καθώς αγωνίζεται να αντιμετωπίσει πάνω από 600.000 μετανάστες που έχουν φτάσει στη χώρα από το 2014.
Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί από τους κανονισμούς της ΕΕ.
Σύμφωνα με έναν κανόνα της ΕΕ - γνωστός ως συμφωνία του Δουβλίνου - οι μετανάστες πρέπει να ζητήσουν άσυλο στη χώρα όπου εισέρχονται για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ιταλία επιβαρύνθηκε, δεδομένης της γεωγραφικής της εγγύτητας με την Αφρική.
Η Ιταλία προσπάθησε επί μακρόν να επανεξετάσει τον κανονισμό του Δουβλίνου, αλλά άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, αντιτάχθηκαν στην αλλαγή της συμφωνίας.
Τα συμφέροντα πολλών κρατών μελών της ΕΕ είναι διαμετρικά αντίθετα.
Παρόλο που η Ιταλία και η Ουγγαρία, για παράδειγμα, συμφωνούν ότι η μαζική μετανάστευση πρέπει να σταματήσει τελείως, διαφωνούν σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστών που βρίσκονται ήδη στην ΕΕ.
Ενώ η Ιταλία επιθυμεί να αναδιανεμηθούν οι μετανάστες σε άλλες χώρες της ΕΕ, η Ουγγαρία και τα κράτη του Visegrad διαφωνούν κατηγορηματικά να αναλάβουν μετανάστες που ήδη βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Σε συνέντευξη στην τσεχική εφημερίδα DNES, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babiš, πριν από την επίσκεψή του στη Ρώμη με τον ιταλό πρωθυπουργό Giuseppe Conte, δήλωσε:
«Επιμένω ότι δεν θα λάβουμε κανέναν παράνομο μετανάστη από την Ιταλία ή αλλού, δεν έχουμε τίποτε εναντίον της Ιταλίας, είναι μια κρίσιμη στρατηγική, είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα βασικό μήνυμα, προς τους μετανάστες και λαθρεμπόρους ότι δεν έχει νόημα να πλεύσουν στην Ευρώπη...
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξεπεράσει τις διαφορές της και να συμφωνήσει σε μια κοινή πανευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική:
Αν η Ιταλία δεν δεχτεί μετανάστες, αν η Μάλτα δεν τους αποδεχθεί, τότε η Ισπανία θα στείλει ένα μήνυμα ότι είναι δυνατόν οι μετανάστες να φθάσουν στην Ευρώπη από το Μαρόκο μέσω της Ισπανίας, πρέπει να σταματήσουμε τις μεταναστευτικές ροές, με τους εταίρους μου στην Ιταλία, τη Μάλτα και βεβαίως, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel.
Πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά διότι έχουμε χάσει 3 χρόνια άσκοπα με την παράλογη συζήτηση για τις ποσοστώσεις ...
Ωστόσο και η Ιταλία δεν έχει ενιαία θέση.
Στις 23 Αυγούστου, ο Di Maio απείλησε ότι η Ιταλία δεν θα δώσει τα 20 δισεκ ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν αποτύχει στο φλέγον ζήτημα της κατανομής μεταναστών.
Σε μια συνέντευξη στις 27 Αυγούστου με την εφημερίδα La Stampa, ο Di Maio τόνισε ότι η Ουγγαρία του Orban προτείνει ως λύση συρματοπλέγματα και αρνείται την κατανομή των μεταναστών.
Για τις χώρες που δεν αποδέχονται την κατανομή, δεν θα πρέπει να δικαιούνται ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».
Ο Salvini υπερασπίστηκε τον Orban:
«Σέβομαι το απόλυτο δικαίωμα της Ουγγαρίας να υπερασπίζεται τα σύνορα και την ασφάλεια του λαού της»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης