Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Έκαψε» τις τραπεζικές μετοχές ο Αυγουστιάτικος καύσωνας – Κερδισμένη λόγω MSCI η Motor Oil

«Έκαψε» τις τραπεζικές μετοχές ο Αυγουστιάτικος καύσωνας – Κερδισμένη λόγω MSCI η Motor Oil
Σε χαμηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η αξία των συναλλαγών – Στα 36,3 εκατ. ευρώ με το έτος να έχει μέση ημερήσια αξία 58,1 εκατ. ευρώ
Θερμός μήνας αποδείχθηκε ο Αύγουστος για τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες κατέγραψαν πτώση 14,4% οδηγώντας το ΧΑ συνολικά χαμηλότερα κατά 4,15%, επιβραβεύοντας όσους είχαν εδώ και καιρό θέσεις short στις συγκεκριμένες μετοχές.
Με τις τράπεζες μέχρι τον Αύγουστο να έχουν ήπιες απώλειες, η πτώση του εν λόγω μήνα αύξησε τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 16,6%, ενώ για το ΧΑ η πτώση ανέρχεται στο 9,07%.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 4,89% τον Αύγουστο και υποχωρεί κατά 7,80% από την αρχή του έτους, ενώ αντίθετη πορεία είχε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,24% και από την αρχή του έτους υποχωρεί μόλις 0,38%.
Οι τράπεζες δέχθηκαν πιέσεις τόσο λόγω Τουρκίας και Ιταλίας, όσο και λόγω της κυβερνητικής παροχολογίας η οποία δεν άρεσε στους επενδυτές.
Η Eurobank υποχώρησε 16,9%, η AlphaBank 15,3%, η Εθνική Τράπεζα 12% και η Τράπεζα Πειραιώς 11,1%.
Σημειώνεται πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας δεν κατέγραψε τις απώλειες που κατέγραψαν οι άλλες τράπεζες την περασμένη Παρασκευή καθώς λόγω reversesplit ήταν εκτός διαπραγμάτευσης και σήμερα 3/9 θα έχει και τις ροές λόγω MSCI.
Η μεγάλη κερδισμένη ήταν η μετοχή της MotorOil καθώς λόγω εισόδου στον MSCIGreeceStandard ενισχύθηκε κατά 11,8 και ακολούθησαν Τέρνα Ενεργειακή με άνοδο 8,5% και LamdaDev. με 8,1% λόγω εισροών που σχετίζονται με τις αναδυόμενες αγορές.
Από το σύνολο των μετοχών ξεχώρισε η μετοχή της ΕΚΤΕΡ με άνοδο 26,8% με κάποιες πληροφορίες να λένε για αξιοποίηση της έκτασης που διαθέτει στην Πάρο, η Ιντρακόμ Κατασκευές με άνοδο 22,5% λόγω εισόδου του κ.Κούτρα στο μετοχικό κεφάλαιο, η Ιντρακόμ με 15,8% για τον ίδιο λόγο και η Mermeren με 9,4%, η οποία δημοσίευσε εξαιρετικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο.

Γ.Κ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης