Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Θα φτάσουμε πολύ κοντά αλλά δεν θα ξεπεράσουμε το 3% στο έλλειμμα

tags :
Salvini: Θα φτάσουμε πολύ κοντά αλλά δεν θα ξεπεράσουμε το 3% στο έλλειμμα
Έχουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα και το σεβόμαστε είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας
Να χαμηλώσει τους τόνους όσον αφορά την ανησυχία που επικρατεί στις αγορές για τις προθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική επιχείρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini.
Σε ομιλία του σε κομματικό φεστιβάλ της Λέγκα του Βορρά, ο Salvini έστειλε το μήνυμα πως η Ιταλία θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες.
«Δεν θα ξεπεράσουμε το 3% στην σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ.
Θα φτάσουμε πολύ κοντά, αλλά με γλυκύτητα, όπως εμείς της Λέγκα ξέρουμε να κάνουμε» υπογράμμισε ο Salvini, λίγο μετά τις δηλώσεις του Luidi di Maio, ο οποίος είχε αναφέρει πως η κυβέρνηση της Ιταλίας, θα κάνει μια «ιστορική επιλογή» μεταξύ των αναγκών των πολιτών και των οίκων αξιολόγησης, αναφερόμενος στην υποβάθμιση σε αρνητικό από σταθερό το outlook της ιταλικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.
Αν και ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Giovanni Tria σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές δήλωσε, πως η χώρα του θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές τις προσεχείς εβδομάδες, o Di Maio ήταν λιγότερο διπλωματικός, υποσχόμενος να ακολουθήσει την κύρια υπόσχεση εκστρατείας του κόμματός του – το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
«Το 2019 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πρέπει να ξεκινήσει.
Πρέπει να διαθέσουμε τη χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό έτσι ώστε τουλάχιστον 5 εκατομμύρια φτωχοί Ιταλοί να μπορέσουν να επιζήσουν», δήλωσε ο Di Maio σε συνέδριο στην Τοσκάνη.
Όσον αφορά το μεταναστευτικό και την πρόσφατη υπόθεση με το πλοίο Diciotti ο Salvini – σε βάρος του οποίου εκκρεμεί έρευνα για στέρηση ατομικής ελευθερίας των μεταναστών και προσφύγων - επανάλαβε ότι «αν φτάσει ένα άλλο πλοίο, θα ξανακάνει ακριβώς αυτό που έχει ήδη πράξει».
Παράλληλα, σε ότι αφορά την εντολή της δικαιοσύνης για κατάσχεση των λογαριασμών της Λέγκα, (λόγω σκανδάλων της προηγούμενης ηγεσίας), διέψευσε δημοσιεύματα τα οποία υποστηρίζουν ότι το κόμμα του ετοιμάζεται να αλλάξει όνομα.
«Δεν κάνουμε πολιτική βάσει των χρημάτων ή των αποφάσεων του ενός ή του άλλου δικαστικού.
Έχουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα και το σεβόμαστε» υποστήριξε ο Salvini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης