Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Δεν είμαστε ο ασθενής της Ευρώπης – Θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας

tags :
Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Δεν είμαστε ο ασθενής της Ευρώπης – Θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας
Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, το spread θα μειωθεί υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας
Ύστερα από τις δηλώσεις του Matteo Salvini ότι το έλλειμμα θα φτάσει κοντά αλλά δεν θα ξεπεράσει σε καμία περίπτωση το 3% του ΑΕΠ, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Giovanni Tria σπεύδει και αυτός με τη σειρά του να καθησυχάσει τις αγορές.
«Η Ιταλία δεν είναι εύθραυστη, δεν είναι ο ασθενής της Ευρώπης.
Η κυβέρνηση έχει πει πολλές φορές ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν στην κατεύθυνση της εξισορρόπησης των δημόσιων δαπανών και ότι στα τέλη του μήνα, όταν αυτή η υπόσχεση θα έχει γίνει γεγονός, με την κατάθεση του προϋπολογισμού, το spread θα μειωθεί» ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica ο Tria, ο οποίος έσπευσε να καθησυχάσει τους επενδυτές μετά και την υποβάθμιση του outlook της ιταλικής οικονομίας από τον Fitch.
Όπως είπε ο Tria, ο προϋπολογισμός που θα καταθέσει και θα ψηφίσει η ιταλική κυβέρνηση θα κατευνάσει τις ανησυχίες των αγορών.
«Η σταθερότητα του προϋπολογισμού θα γίνει σεβαστή.
Το spread θα συρρικνωθεί» υποστήριξε ο Tria, ο οποίος όλες τις προηγούμενες ημέρες επιχειρεί να «μαζέψει» τα όσα λένε οι Luigi Di Maio και Matteo Salvini.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το περασμένο Σάββατο 2/9 ο Di Maio μιλώντας σε συνέδριο του Κινήματος των 5 Αστέρων, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει πράξη τη βασική του προεκλογική εξαγγελία περί του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
«Το 2019 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πρέπει να ξεκινήσει.
Πρέπει να διαθέσουμε τη χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό έτσι ώστε τουλάχιστον 5 εκατομμύρια φτωχοί Ιταλοί να μπορέσουν να επιζήσουν» είπε ο Di Maio υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση της Ιταλίας, θα κάνει μια «ιστορική επιλογή» μεταξύ των αναγκών των πολιτών και των οίκων αξιολόγησης».
Πάντως παρά τα όσα υποστηρίζει ο Di Maio για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αλλά και ο Salvini για τον ενιαίο φόρο, ο Tria επισημαίνει πως μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων «υπάρχει συμφωνία για τα όρια του προϋπολογισμού», τα οποία, όπως είπα, θα αποκαλυφθούν στα τέλη του μήνα.
Σημειώνεται πως η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται έως τις 27 Σεπτεμβρίου να παρουσιάσει τους νέους δημοσιονομικούς της στόχους και τους στόχους της για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας και έως τις 15 Οκτωβρίου να υποβάλλει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης