Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Cato Institute: Τι μέλλει γενέσθαι στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ με Κίνα - Πως θα επιβληθούν οι δασμοί

Cato Institute: Τι μέλλει γενέσθαι στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ με Κίνα - Πως θα επιβληθούν οι δασμοί
Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει για την επιβολή δασμών 200 δισ. δολ.
Εν αναμονή των αποφάσεων του Donald Trump σχετικά με τους νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα βρίσκεται ο κόσμος, τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δείχνει διάθεση να υποχωρήσει στην εμπορική διαμάχη με την Κίνα.
Σύμφωνα με αναλυτή του think tank Cato Institute, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η κυβέρνηση του Trump θα εφαρμόσει τους δασμούς των 200 δισ. δολ. σε… δόσεις.
«Θυμηθείτε το προηγούμενο στάδιο όταν προανήγγειλαν τους δασμούς 50 δισ. δολ. στις εισαγωγές: Άρχισαν με 34 δισ. δολ. και στη συνέχεια πρόσθεσαν ακόμα 16 δισ. δολ..
Έτσι κι εδώ, ας πούμε ότι εγκρίνουν δασμούς 200 δισ. δολ., ίσως αρχίσουν με δασμούς 20 δισ. δολ.» δήλωσε ο Simon Lester από το Cato Institute.
«Αυξάνουν σταδιακά τον ρυθμό.
Έτσι πιστεύω ότι θα δούμε περισσότερους δασμούς» επεσήμανε στο CNBC.
Εάν επιβληθούν οι δασμούς 200 δισ. ευρώ στα κινεζικά προϊόντα, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών του κόσμου.
«Η αίσθηση μου είναι ότι, μέχρι να προκύψει κάποιο πρόβλημα στην αμερικανική οικονομία, η κυβέρνηση του Trump θα πιστεύει ότι η στρατηγική της αποδίδει και θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο» επεσήμανε ο Lester.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης