Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Δεν είναι αναγκαίο μέτρο η περικοπή των συντάξεων για να επιτευχθεί το πλεόνασμα του 3,5% το 2019

Τζανακόπουλος: Δεν είναι αναγκαίο μέτρο η περικοπή των συντάξεων για να επιτευχθεί το πλεόνασμα του 3,5% το 2019
Ο δημοσιονομικός χώρος των 800 εκατομμυρίων ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν από την κυβέρνηση είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση πως η περικοπή των συντάξεων από τις αρχές του 2019 δεν είναι αναγκαίο μέτρο διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλο.
«Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 μπορεί να επιτευχθεί αντικειμενικά και χωρίς την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.
Άρα λοιπόν, αφού έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας, με βάση τα οποία θα μπορέσουμε να βγάλουμε ένα απολύτως τελικό και οριστικό συμπέρασμα για το συγκεκριμένο, θα κάνουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις.
Εφόσον αποδειχθεί στις σχετικές συζητήσεις που θα γίνουν, ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές για την επίτευξη του 3,5% και σας λέω με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές, τότε θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και στη βάση των προβλέψεων θα προχωρήσουμε» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως είπε, υπάρχει ένας δημοσιονομικός χώρος της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν από την κυβέρνηση.
«Το κλείσιμο του κύκλου των μνημονίων σημαίνει το κλείσιμο του κύκλου της ιδεολογικής ηγεμονίας της Δεξιάς στη χώρα» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου.
Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, είπε ότι «εμείς παίρνουμε την ευθύνη για το γεγονός ότι επέστρεψε στη φυλακή» και υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει μαθήματα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την αποφυλάκιση.
«Είναι προφανές ότι η μοναδική κυβέρνηση η οποία έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις για να μπορέσει να περιορίσει αυτά τα ενδημικά φαινόμενα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό είναι η σημερινή κυβέρνηση» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης