Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Αναγκαία η αποχώρηση όλων των ένοπλων ομάδων από την επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Αναγκαία η αποχώρηση όλων των ένοπλων ομάδων από την επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία
Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο έλεγχος της περιοχής πρέπει να επιστρέψει στον συριακό λαό
Τη θέση ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να απομακρυνθούν από την επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, διατύπωσε σήμερα (3/9) ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Δαμασκό, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνομιλίες με αξιωματούχους της χώρας.
Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ο κορυφαίος ιρανός διπλωμάτης αναμένεται να συναντηθεί μεταξύ άλλων τόσο με τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al-Assad, όσο και με τον πρωθυπουργό της χώρας, Imad Khamis, προκειμένου να συζητήσουν τόσο τις διμερείς σχέσεις όσο και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.
«Όλα τα εδάφη της Συρίας πρέπει να προστατευθούν και όλες οι ομάδες πρέπει να ξεκινήσουν τον γύρο της ανασυγκρότησης ως ένα σύνολο, και οι εκτοπισμένοι θα πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «οι υπόλοιποι τρομοκράτες στα υπόλοιπα τμήματα του Ιντλίμπ πρέπει να απομακρυνθούν και η περιοχή πρέπει να τεθεί ξανά υπό τον έλεγχο του συριακού λαού».
Η επίσκεψη του ιρανού υπουργού Εξωτερικών έρχεται στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας της χώρας, Amar Hatami, στη Δαμασκό, ο οποίος συναντήθηκε με τον σύρο ομόλογό του, Ali Abdullah Ayoub, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμφωνία για αμυντική συνεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης