Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην φυλακή και πάλι ο Αρ. Φλώρος - Έρευνα της εισαγγελίας Διαφθοράς για τα ιατρικά πιστοποιητικά - Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση

tags :
Στην φυλακή και πάλι ο Αρ. Φλώρος - Έρευνα της εισαγγελίας Διαφθοράς για τα ιατρικά πιστοποιητικά - Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση
O Αριστείδης Φλώρος μεταφέρθηκε στο Εφετείο από όπου εκδόθηκαν τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα
Στην Εισαγγελία Εφετών οδηγήθηκε σήμερα (3/9/2018) ο Αριστείδης Φλώρος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας.
Ο 39χρονος κρατούμενος για το σκάνδαλο των εταιριών Energa και Hellas Power μεταφέρθηκε στο Εφετείο από όπου εκδόθηκαν τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα και το επόμενο βήμα είναι η μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας.
Υπενθυμίζεται ότι ακυρώθηκε το βούλευμα αποφυλάκισής του και το βράδυ της Παρασκευής (31/8/2018) συνελήφθη.

Έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Εν τω μεταξύ, ξεκινάει με ταχείς ρυθμούς η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο επιχειρηματίας εξασφάλισε το απαιτούμενο ποσοστό αναπηρίας ώστε να τύχει θετικής απόφασης για την αποφυλάκισή του με όρους.
Οι εισαγγελείς Διαφθοράς που θα διενεργήσουν την έρευνα, με στόχο να διακριβωθεί εάν έχουν διαπραχθεί σοβαρά αδικήματα όπως αυτό της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, θα μελετήσουν τον φάκελο του κρατούμενου αλλά και τα βουλεύματα που έχουν εκδοθεί.

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για την αποφυλάκιση του

Η υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου προκάλεσε και σήμερα έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και πρόσθεσε ότι «εμείς παίρνουμε την ευθύνη για το γεγονός ότι επέστρεψε στη φυλακή».
«Η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει μαθήματα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την αποφυλάκιση.
Σε πέντε ημέρες ο καταδικασθείς επέστρεψε στη φυλακή.
Είναι προφανές ότι η μοναδική κυβέρνηση η οποία έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις για να μπορέσει να περιορίσει αυτά τα ενδημικά φαινόμενα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό είναι η σημερινή κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για λάσπη, αναφέροντας πως έσπευσε να κατηγορήσει το νόμο Παρασκευόπουλου, «πριν δει τι συμβαίνει».
Από την πλευρά του ο κ.Βορίδης επέρριψε πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.
Όπως είπε η αποφυλάκιση Φλώρου έγινε κατ' εφαρμογήν του νόμου Παρασκευόπουλου που ελαστικοποίησε τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης, καθώς άλλαξε τον χρόνο έκτισης της ποινής μέχρι να υποβάλλεται η αίτηση και ακολούθως μείωσε το απαιτούμενο ποσοστό αναπηρίας.
«Το χαρτί της αποφυλάκισης προέρχεται από μία διεφθαρμένη διοίκηση, πολιτικός προϊστάμενος της οποίας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα ΚΕΠΑ λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση.
Φυσιολογική αντίδραση της κυβέρνησης θα ήταν να σκεφθεί τον κακό νόμο, ότι κάτι δεν λειτουργεί και να τον διορθώσει.
Ακολούθως να κάνει κάτι για τα φαινόμενα διαφθοράς.
Δεν έκαναν τίποτε από αυτά, αλλά έβαλαν την λάσπη στον ανεμιστήρα και άρχισαν να λένε ο Μητσοτάκης, ο Δημητριάδης, ο Βορίδης...» είπε ο κ.Βορίδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι υπήρξε συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου μέχρι το 2014 - όταν υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μαζί με άλλους συνηγόρους αίτημα αναβολής - και ενώ ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
«Εν συνεχεία υπουργοποιήθηκα και ουδεμία σχέση είχα με την υπεράσπιση», είπε ο κ.Βορίδης προσθέτοντας ότι «ουδεμία σχέση είχα με την αποφυλάκιση Φλώρου».
Όσο για την φερόμενη εμπλοκή του ανιψιού και συμβούλου του προέδρου της ΝΔ, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο κ.Βορίδης ανέφερε ότι «το 2012 ο Δημητριάδης ίδρυσε μία εταιρεία offshore κατ' εντολήν του Φλώρου.
Στην συνέχεια όμως καταθέτει ως μάρτυς κατηγορίας εναντίον του Φλώρου.
Και η κατάθεσή του είναι μεταξύ των καταθέσεων που οδηγούν στην φυλάκιση Φλώρου.

Σπυράκη: Δεν θα μείνει αναπάντητη η επιχείρηση λάσπης κατά στελεχών της ΝΔ

Την θέση ότι δεν θα μείνει αναπάντητη η επιχείρηση λάσπης που εκτυλίσσεται σε βάρος στελεχών της ΝΔ και ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στον Κ. Μητσοτάκη διατύπωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη αναφερόμενη στο δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο συγγενικό πρόσωπο του κ.Μητσοτάκη έχει συνεργαστεί με τον Αριστείδη Φλώρο, το 2012, πριν έρθουν στην επιφάνεια οι παράνομες δραστηριότητες Φλώρου.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υιοθετεί ανυπόστατο δημοσίευμα, στρατηγική που, όπως είπε, γίνεται φανερή από την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που ανέφερε ότι «ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο φαίνεται να ακουμπά προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη».
Όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταγγείλει ότι το δημοσίευμα  αποκρύπτει σκοπίμως το γεγονός ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος αναφέρεται στο δημοσίευμα ως δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου, υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκιση του.
Επιπλέον, η κα.Σπυράκη τόνισε ότι αποσιωπάται σκόπιμα ότι ο κ. Φλώρος διώχθηκε και φυλακίσθηκε επί διακυβέρνησης ΝΔ.
«Αναμένουμε να αποδοκιμαστεί ο πρωθυπουργός στις κάλπες» ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, τονίζοντας ότι «ο κ. Δημητριάδης έχει κάνει γνωστό ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη».

Μαξίμου: Τα 5 ερωτήματα για τις σχέσεις Δημητριάδη (ανιψιός του Μητσοτάκη) με τον Φλώρο

Εν τω μεταξύ το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απευθύνει πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις «σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και το δίκτυο offshore που έστησε, μέσω του οποίου καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο».
Τα ερωτήματα που θέτει είναι:
1. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης έχει κοινή εταιρία με τον κ. Φλώρο, την "Φλώρος - Δημητριάδης ΑΕ", που συστάθηκε με το ΦΕΚ με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2009;
2. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης κατέθεσε στον ανακριτή, παραδεχόμενος ότι έφτιαξε τις offshore, μέσα από τις οποίες ο κ. Φλώρος διοχέτευσε τα χρήματα από το σκάνδαλο Energa;
3. Είναι αλήθεια ότι ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, κατέθεσε στον ανακριτή μόνο αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης;
4. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Φλώρος είναι στενός οικογενειακός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη;
5. Και τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα τολμήσει να απομακρύνει από σύμβουλό του τον κ. Δημητριάδη ή συντρέχουν λόγοι που δεν του το επιτρέπουν;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης