Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Θα παρέμβουμε για τη συγκράτηση του πληθωρισμού - Προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων

Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Θα παρέμβουμε για τη συγκράτηση του πληθωρισμού - Προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων
Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα (3/9/2018) ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της σταθερότητας των τιμών
Για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων που θα συγκρατήσουν τον πληθωρισμό δεσμεύτηκε η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας.
Ειδικότερα, στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό, η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση «σημαντικών κινδύνων για τη σταθερότητα των τιμών», δήλωσε που ενίσχυσε τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων.
Σημειώνεται ότι η τουρκική λίρα έχει χάσει -από τις αρχές του 2018- περί το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου, ενισχύοντας το κόστος των βασικών εγχώριων αγορών και προκαλώντας επενδυτικό πανικό σχετικά με τον αντίκτυπο στην ευρύτερη οικονομία.
«Οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στο outlook του πληθωρισμού υποδηλώνουν σημαντικούς κινδύνους για τη σταθερότητα των τιμών.
Η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη στήριξη της σταθερότητας των τιμών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας.
«Η νομισματική πολιτική θα προσαρμοστεί στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης