Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικό χαμηλό το νόμισμα του Ιράν, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ

tags :
Σε ιστορικό χαμηλό το νόμισμα του Ιράν, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ
Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο το νόμισμα του Ιράν
Στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των περίπου 128.000 ανά δολάριο ΗΠΑ, κατρακύλησε το νόμισμα (ριάλ) του Ιράν, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με την κυβέρνηση του Προέδρου Donald Trump.
Ειδικότερα, η επίσημη ισοτιμία έχει εξασθενίσει γύρω από τα 42.100 ριάλ ανά αμερικανικό δολάριο, κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ωστόσο η ανεπίσημη ισοτιμία έχει εκτοξευθεί σε 128.000, σύμφωνα με τον ιστότοπο Bonbast.co.
Το νόμισμα εμφανίζεται ασταθές εδώ και μήνες εξαιτίας της αδύναμης οικονομίας, των οικονομικών δυσχερειών στις τοπικές τράπεζες και της έντονης ζήτησης για δολάρια μεταξύ των Ιρανών, μετά και την απόσυρση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία 2015, με τις κυρώσεις που ακολούθησαν.
Νωρίτερα σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, αν και υποστήριξε πως είναι απίθανο το σενάριο ενός πολέμου, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενισχύσουν την άμυνα τους εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης με τις ΗΠΑ.
Το περασμένο Σάββατο, το Ιράν ανακοίνωσε τα σχέδια του να ενισχύσει τη βαλλιστική του ικανότητα αλλά και να αποκτήσει σύγχρονα αεροπλάνα και υποβρύχια.
Ο Khamenei υποστήριξε ότι δεν υπάρχει η πιθανότητα ενός στρατιωτικού πολέμου αλλά επεσήμανε πως οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να επαγρυπνούν και να ενισχύσουν την ικανότητα του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.
Επιπλέον, τόνισε ότι οι δυνάμεις της αεράμυνας είναι ένας ευαίσθητος τομέας των ενόπλων δυνάμεων και στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του εχθρού, και για αυτό σημείωσε την ανάγκη να αυξηθεί η ετοιμότητα και η ικανότητα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης