Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ελληνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της Συνεργατικής

Ελληνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της Συνεργατικής
Ολοκληρώθηκε η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της Συνεργατικής από την Ελληνική Τράπεζα
Την ολοκλήρωση της απόκτησης ορισμένων περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της Συνεργατικής Τράπεζας Κύπρου, γνωστοποίησε σήμερα (3 Σεπτεμβρίου 2018) η Ελληνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική έχει λάβει εποπτική έγκριση για την απόκτηση πριν την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, έχοντας εξασφαλίσει ολόκληρο το ποσό εγγραφής της αύξησης κεφαλαίου, παρέχοντας βεβαιότητα κεφαλαίου για την απόκτηση.
Τα Περιουσιακά Στοιχεία αποτελούνται από ένα χαρτοφυλάκιο κυρίως εξυπηρετούμενων δανείων, Κυπριακά Κυβερνητικά Ομόλογα, μετρητά και άλλα τρέχουσα περιουσιακά στοιχεία, ενώ οι Υποχρεώσεις αποτελούνται από καταθέσεις πελατών και άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις.
Η Ελληνική συμφώνησε να καταβάλει στη ΣΚΤ το ποσό των €74,2 εκατ. σε μετρητά, ως αντίτιμο για τη μεταβίβαση των Περιουσιακών Στοιχείων και Υποχρεώσεων με μία αξία στόχος περιουσιακών στοιχείων ύψους €247 εκατ. («Αξία Στόχος Περιουσιακών Στοιχείων»).
Η Ελληνική θα ενισχύσει τα εποπτικά της κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της αποκτηθείσας Επιχείρησης με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €150 εκατ. με τιμή εγγραφής €0,70 ανά μετοχή σε μετρητά (η «Αύξηση Κεφαλαίου»).
Περίπου €100 εκατ. από την Αύξηση Κεφαλαίου θα προέρθουν μέσω έκδοσης δικαιωμάτων, με την Εταιρεία να έχει συνάψει συμφωνίες εγγραφής με τη Δήμητρα Επενδυτική Δημόσια Λτδ και την Emma Alpha Holding Ltd για εγγραφή για μετοχές ύψους μέχρι €50 εκατ. η κάθε μία.

Διαβάστε: Κλείνει κι επίσημα σήμερα (31/8) η Συνεργατική Τράπεζα Κύπρου

Επιπλέον, περίπου €50 εκατ. θα προέρθουν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στην Poppy Sarl, μία οντότητα η οποία ανήκει σε επενδυτικά ταμεία που διαχειρίζεται η Pacific Investment Management Company LLC ή μία συνδεδεμένη της εταιρεία.
Η Αύξηση Κεφαλαίου έχει εγκριθεί από τους μετόχους της Εταιρείας σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 22 Αυγούστου 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018, επισημαίνεται.
Με το ύψος των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων που αποκτώνται να εκτιμάται σε περίπου €1,3 δισεκ., η Ελληνική θα διατηρεί δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας πέραν του 14% και 17% αντίστοιχα, μετά την Αύξηση Κεφαλαίου.

Διαβάστε: Moody's: Credit positive η επιτυχημένη ΑΜΚ της Ελληνικής Τράπεζας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης