Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποιες μετοχές εξαρτούν την πορεία τους από τα αποτελέσματα 6μήνου 2018; – Ο καταλύτης κρύβεται στις λεπτομέρειες

Ποιες μετοχές εξαρτούν την πορεία τους από τα αποτελέσματα 6μήνου 2018; – Ο καταλύτης κρύβεται στις λεπτομέρειες
Δεν είναι μόνο τα κέρδη που παίζουν το ρόλο τους, είναι και οι αναφορές για σημαντικά θέματα, όπως εισπράξεις απαιτήσεων, πορεία θυγατρικών κλπ
Για αρκετές εισηγμένες ο καταλύτης θα είναι τα αποτελέσματα εξαμήνου, αφού οι επενδυτές που εστιάζουν στα θεμελιώδη ίσως βρουν αυτή τη φορά αρκετά διαμάντια που θα κρίνουν την πορεία συγκεκριμένων μετοχών.
Δεν είναι μόνο τα κέρδη που θα βγάλουν, όποιες βγάλουν, είναι και το τι θα σχολιάσουν στην ανάλυση των αποτελεσμάτων.
Κορυφαία αναζήτηση θα είναι η Τουρκική οικονομία, η πορεία της λίρας και οι εκτιμήσεις για τη συνέχεια, για όσες εισηγμένες έχουν έκθεση στη συγκεκριμένη χώρα.
Η πορεία του κύκλου εργασιών στην Τουρκία και η πορεία της τουρκικής λίρας θα δώσει μία εικόνα και για το δεύτερο εξάμηνο.
Επίσης για πολλές μετοχές, η δημοσίευση αποτελεσμάτων από μόνη της είναι σημαντική.
Για παράδειγμα Σελόντα, Νηρεύς και Περσεύς θα δείξουν που βαδίζει η καθαρή θέση ενόψει της εξαγοράς, μιας και πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει αρχίσει ο έλεγχος του αγοραστή και οι εισηγμένες προσκομίζουν στοιχεία τα οποία ζητάει.
Η καθαρή θέση των Περσεύς και Νηρέα θα έχει τη σημασία της αφού η αγορά περιμένει δημόσια πρόταση με βάση το νέο νόμο που εμπλέκει και την καθαρή θέση.
Για τη Newsphone υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον αφού στα μέσα Ιουνίου το κράτος πλήρωσε επίδικη απαίτηση στην εταιρεία και αυτή η διαφορά αναμένεται να βελτιώσει την εικόνα της λογιστικής κατάστασης.
Στην Ικτίνος υπάρχει έντονο επίσης ενδιαφέρον καθώς η μετοχή βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά με αποτίμηση που ξεπερνά τα 170 εκατ. ευρώ και εξαιρετική συμπεριφορά στο ταμπλό.
Τα αποτελέσματα της Mermeren δείχνουν πως το εξάμηνο της Ικτίνος πρέπει να είναι εξαιρετικό και να αποτελέσει την επιβεβαίωση των πληροφοριών βάσει και των οποίων ενισχυόταν η μετοχή το προηγούμενο διάστημα.
Για τη Centric μετά την πώληση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το στοίχημα, το ενδιαφέρον στρέφεται και σε πληρωμές που έχουν να κάνουν με την πορεία των εταιρειών που πουλήθηκαν.
Όπως αναφέρεται στις λογιστικές καταστάσεις έτους το τίμημα που είναι να λάβει ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.
Βάσει ισολογισμού 2017 η μετοχή διαπραγματεύεται σημαντικά χαμηλότερα της καθαρής θέσης και με ταμειακά διαθέσιμα κοντά στην αποτίμηση.
Το τελευταίο διάστημα στα 0,12 ευρώ υπάρχει μεγάλος πωλητής με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο όγκος συναλλαγών.
Για την Creta Farms, το ενδιαφέρον στρέφεται στην πορεία του κύκλου εργασιών, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση λόγω προβλημάτων άλλων ομοειδών εταιρειών και ισχυρού brand name.
Περισσότερο ενδιαφέρον πάντως θα έχει το κομμάτι της λογιστικής κατάστασης που έχει να κάνει με τις ταμειακές ροές και αν δηλαδή η αύξηση των πωλήσεων έφερε χρήμα ώστε να βελτιωθεί το ταμειακό της εισηγμένης και αν φυσικά μετατράπηκε σε κέρδος ο υψηλός τζίρος.
Τέλος, κάποια αναφορά από την ΕΚΤΕΡ σχετικά με το ακίνητο στην Πάρο θα δικαιολογούσε την πρόσφατη άνοδο της μετοχής και θα έδινε καύσιμο για τη συνέχεια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης