Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πώληση συμβολαίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα της Αργεντινής, για να στηριχθεί το pesos

Νέα πώληση συμβολαίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα της Αργεντινής, για να στηριχθεί το pesos
Η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής προσπαθεί να στηρίξει το pesos με πώληση συναλλαγματικών διαθεσίμων 
Σε νέες δημοπρασίες για την πώληση συμβολαίων συναλλαγματικών διαθεσίμων, συγκεκριμένα συμβολαίων σε δολάριο ΗΠΑ, αναμένεται να προχωρήσει η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής, προκειμένου να στηρίξει το τοπικό pesos.
Επί του παρόντος, στις 21:30, το pesos συνεχίζει να κινείται πτωτικά έναντι του αμερικανικού δολαρίου, κατά 3,2%, στα 38,1 -άνω των 42 το ιστορικό χαμηλό.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε μία σειρά νέων μέτρων προκειμένου να ικανοποιήσει το ΔΝΤ και ταυτόχρονα να ισορροπήσει τα δημοσιονομικά της μεγέθη.
Στα νέα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσαν από κοινού ο πρόεδρος της χώρας Mauricio Macri και ο υπουργός Οικονομικών, Nicolas Dujovne, κρίθηκαν αναγκαία, μετά και την πτώση του peso κατά 16% έναντι του δολαρίου την προηγούμενη εβδομάδα και σχεδόν κατά 50% από την αρχή του 2018.
Σε αυτά περιλαμβάνεται η επιβολή φόρου στις εξαγωγές κυρίως αγροτικών αλλά και άλλων προϊόντων – με δεδομένο ότι οι εξαγωγείς πληρώνονται σε δολάρια και ως εκ τούτου έχουν τεράστια οφέλη από την πτώση του peso – αλλά και η μείωση των μελών της κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει και με αυτόν τον τρόπο περιορισμός των δημοσίων δαπανών.
«Αυτή δεν πρέπει να είναι μία ακόμη κρίση για την Αργεντινή.
Πρέπει να είναι η τελευταία κρίση για τη χώρα», τόνισε ο Macri.

Διαβάστε: Macri (πρόεδρος Αργεντινής): Ο δρόμος ήταν πάντα δύσκολος για τη χώρα - Τα νέα μέτρα θα αυξήσουν τη φτώχεια

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Dujovne, υποστήριξε ότι η χώρα θα κατορθώσει να επιτύχει φέτος ισοσκελισμένο προϋπολογισμό (εξαιρουμένου του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους), ενώ η προηγούμενη εκτίμηση ήταν για έλλειμμα 1,3% του ΑΕΠ.
Επίσης υποστήριξε ότι το 2020 η χώρα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα στο 1% του ΑΕΠ.

Διαβάστε: Συνέχεια της μεταβλητότητας στις αγορές της Αργεντινής αναμένει η Moody’s, παρά τη στήριξη από το ΔΝΤ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης