Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων ζητά συγγνώμη από τον Obama για το «π...ας γιος»

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων ζητά συγγνώμη από τον Obama για το «π...ας γιος»
Έστω και καθυστερημένα, ο Rodrigo Duterte ζητά συγγνώμη από τον Barack Obama
Να μαζέψει τις δηλώσεις που είχε πραγματοποιήσει για τον Barack Obama και τον Αδόλφο Χίτλερ επιχείρησε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Rodrigo Duterte.
Πριν δύο χρόνια είχε δηλώσει ότι «αν η Γερμανία είχε Χίτλερ, οι Φιλιππίνες έχουν εμένα», ότι «θα ήμουν χαρούμενος να σφάξω τρία εκατομμύρια τοξικομανείς στις Φιλιππίνες με τον τρόπο που ο Χίτλερ έσφαξε έξι εκατομμύρια Εβραίους», ενώ αποκάλεσε, εκτός από τον Πάπα και τον κ. Obama «π...ας γιο»!
Από χθες, 2 Σεπτεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων πραγματοποιεί τετραήμερη επίσημη επίσκεψή στο Ισραήλ και σήμερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu.
«Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για ειρήνη.
Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τους ανθρώπους.
Αλλά επίσης μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος να μην επιτρέπουμε σε μια οικογένεια να διαλύεται από εκείνους που έχουν ανήθικες ιδεολογίες», δήλωσε ο Duterte, σε μια προφανή αναφορά του σε διακινητές ναρκωτικών.
Από την έναρξη της αιματηρής επιχείρησης κατά των ναρκωτικών που έχει εξαπολύσει ο Φιλιππινέζος πρόεδρος από τον Ιούνιο του 2016, οπότε ανέλαβε την προεδρία, περισσότεροι από 4.400 φερόμενοι χρήστες και διακινητές ναρκωτικών έχουν σκοτωθεί από πυρά των αστυνομικών, ενώ χιλιάδες ακόμη από άγνωστους ένοπλους.
Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι τριπλάσιος και ότι κάποιοι από τους φόνους ήταν εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.
Η αστυνομία αρνείται τις κατηγορίες.
«Ας μάθει ο κόσμος το μάθημα από αυτή την φρικώδη και αδαή περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας.
Ας παραμείνουν οι καρδιές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ανοιχτές.
Και ο νους όλων των ανδρών και των γυναικών να μάθουν να συνεργάζονται για ένα ασφαλές καταφύγιο για όλους που διώκονται.
Δεν μπορώ να φανταστώ μια χώρα να υπακούει έναν τρελό ηγέτη.
Και δεν το χωρά ο νους μου το θέαμα του ανθρώπινου είδους σε ένα φονικό ξέσπασμα να δολοφονεί γέρους άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Υπάρχει πάντα ένα μάθημα από το οποίο μπορεί να διδαχτούμε.
Οι δεσπότες και οι ηγέτες που δείχνουν παραφροσύνη θα πρέπει να τους ξεφορτωνόμαστε», είπε ο 73χρονος ηγέτης.
Ο Duterte ηγέτης ζήτησε συγγνώμη για τον προσβλητικό χαρακτηρισμό που είχε κάνει το 2016 στον Barack Obama, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Μανίλας βελτιώθηκαν από τότε που ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα ο «καλός φίλος» Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης