Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Χιλιάδες τουρίστες αποκλεισμένοι στα ελληνικά νησιά, λόγω απεργίας

Independent: Χιλιάδες τουρίστες αποκλεισμένοι στα ελληνικά νησιά, λόγω απεργίας
Χιλιάδες τουρίστες αποκλεισμένοι στα ελληνικά νησιά λόγω απεργίας, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Independent»
Χιλιάδες παραθεριστές έχουν αποκλειστεί στα ελληνικά νησιά λόγω της 24ωρης ακτοπλοϊκής απεργίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), σχολιάζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Independent».
«Η απεργία, (σ.σ 6 πρωί της Τρίτης με 6 το πρωί της Τετάρτης η νέα εικοσιτετράωρη κινητοποίηση) αναμένεται να επηρεάσει περίπου 180.000 ανθρώπους που έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια προς και από μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Η απεργία, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, θα επηρεάσει τους τουρίστες που ταξιδεύουν προς και από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης, της Σαντορίνης και της Μυκόνου στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Οι επιβάτες που πλήττονται από την απεργία έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων και συνιστάται να επικοινωνούν με τον ταξιδιωτικό πράκτορά τους, διευκρινίζει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας.
«Η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, εκ των οποίων 227 κατοικούμενα.
Πολλά δεν έχουν αεροπορικές συνδέσεις με την ηπειρωτική Ελλάδα».
Ένας στους πέντε Έλληνες εργάζεται στον πολυάσχολο τουριστικό τομέα της χώρας, η οποία είναι δημοφιλής στους τουρίστες σε όλο τον κόσμο.
«Εφέτος, εκτιμάται ότι η χώρα θα φιλοξενήσει 32 εκατομμύρια ξένους ταξιδιώτες - σχεδόν 100% αύξηση από τα 15 εκατομμύρια επισκέπτες του 2010 και υπερπενταπλάσιοι επισκέπτες συγκριτικά με πριν από 10 χρόνια» γράφει η δημοσιογράφος, επισημαίνοντας τη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία.
Οι ακτοπλόοι πρότειναν αύξηση 1% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και άλλο 1% από 1ης Ιουνίου 2019, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ, που αντιπρότεινε αυξήσεις 5%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης