Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici για τα γερμανικά πλεονάσματα: Δεν υπάρχει βιώσιμη αύξηση των δημόσιων επενδύσεων

Moscovici για τα γερμανικά πλεονάσματα: Δεν υπάρχει βιώσιμη αύξηση των δημόσιων επενδύσεων
O Pierre Moscovici απάντησε σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με τα υψηλά πλεονάσματα της Γερμανίας
Για μη βιώσιμη ανάπτυξη των δημοσίων επενδύσεων κάνει λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος Pierre Moscovici απαντώντας σε ερώτηση ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τα υψηλά πλεονάσματα της Γερμανίας.
«Όσον αφορά την αξιολόγηση από την Επιτροπή σχετικά με την εφαρμογή των συστάσεων ανά χώρα, αν και έχουν ληφθεί ορισμένα μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων, οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε βιώσιμη ανοδική τάση των δημόσιων επενδύσεων ως ποσοστού του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).
Επίσης περιορισμένη υπήρξε και η πρόοδος που σημειώθηκε όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων σε άλλους τομείς.
Η αξιολόγηση αυτή αποτυπώνεται στις ΣΑΧ (σσ. συστάσεις ανά χώρα) για το 2018-19, που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο» επισημαίνει ο Moscovici.
Όσον αφορά το μέλλον, ο Ευρωπαίος επίτροπος τονίζει ότι η πρόσφατη συμφωνία συνασπισμού της γερμανικής κυβέρνησης προβλέπει πρόσθετες δημοσιονομικές δαπάνες ύψους τουλάχιστον 46 δισ. ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στο 0,38 % του ΑΕΠ), οι οποίες περιλαμβάνουν ελάφρυνση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης, χρηματοδότηση των ολοήμερων σχολείων, αύξηση των επιδομάτων τέκνου και των ιδρυμάτων παιδικής μέριμνας, προώθηση της κοινωνικής στέγασης, επιδοτήσεις για τους αγοραστές ιδιόκτητης κατοικίας, δημοτικά επενδυτικά προγράμματα και υψηλότερες αμυντικές δαπάνες.
Πρόσφατα εγκρίθηκε μια δέσμη αρωγής και στήριξης για τις οικογένειες.
Πάντως, ο Moscovici τόνισε ότι η Επιτροπή θα αξιολογήσει την εφαρμογή των ΣΑΧ για το 2018-2019 στην έκθεση χώρας του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης