Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Το πακέτο στη ΔΕΘ θα εκπλήξει θετικά – Θα αποτυπώνει την ανάκαμψη της οικονομίας

Παππάς: Το πακέτο στη ΔΕΘ θα εκπλήξει θετικά – Θα αποτυπώνει την ανάκαμψη της οικονομίας
Οι εκλογές θα κερδηθούν στο πεδίο της οικονομίας υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
Την θέση ότι το πακέτο των μέτρων που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ θα εκπλήξει θετικά πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος επανέλαβε την άποψη πως οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα κερδηθούν στο πεδίο της οικονομίας.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι το πακέτο των μέτρων θα αποτυπώνει την ανάκαμψη της οικονομίας ενώ κάλεσε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν στα ζητήματα επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων και αύξησης του κατώτατου μισθού,
«Υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι που θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους.
Αυτό δεν είναι κάτι θετικό;» διερωτήθηκε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι «η ολοκλήρωση των προγραμμάτων και το πέρασμα σε μια φάση κανονικότητας δίνει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες άσκησης πολιτικής».
Αναφερόμενος στην επικείμενη ΔΕΘ, ο κ.Παππάς είπε  θα παραστεί ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο ίσως, εδώ και δύο δεκαετίες, υψηλού επιπέδου γεγονός για τη Θεσσαλονίκη.
Ερωτηθείς για το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ.Παππάς κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αρνείται να συζητήσει επί τη βάση της οικονομικής πραγματικότητας γιατί, όπως είπε,  αυτή είναι οδυνηρή σε σχέση με όσα υποσχέθηκαν στο κοινό τους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέστρεφε τη χώρα κλπ.
«Οι προοδευτικές πολιτικές θα βάλουν τη σφραγίδα τους στη μεταμνημονιακή εποχή» υπογράμμισε ο κ.Παππάς, ο οποίος τόνισε ότι είναι στρατηγική επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ στην ακροδεξιά ατζέντα.
Όσον αφορά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο κ.Παππάς είπε ότι οι εκλογές θα κερδηθούν στο πεδίο της οικονομίας και όταν πάμε στην πρώτη κάλπη (σ.σ. ευρωεκλογές Μαΐου) θα έχουμε μια πραγματικότητα στην οικονομία, η οποία θα απέχει έτη φωτός από ότι παραλάβαμε.
«Αυτό ο κόσμος θα το αξιολογήσει και θα αποφασίσει στην κάλπη αν θα επιστρέψει σε πολιτικές που εκτίναξαν την ανεργία στο 27% ή αν θα επιλέξει πολιτικές που θα την ρίξουν στο 7%,
Ο κόσμος και ειδικά τα κοινωνικά στρώματα που υπέστησαν τις μεγαλύτερες συνέπειες της κρίσης, έχουν μια σοφία που θα κινηθούν πολιτικά και εκλογικά, και θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών» τόνισε ο κ.Παππάς, αναφέροντας πως «η Ελλάδα ολοκληρώνοντας τα μνημόνια μπαίνει στον χάρτη των επενδύσεων ως μια χώρα με θετικές προοπτικές ανάκαμψης και αυτό θα συνεχίσει να καταγράφεται»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης