Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγιώνεται η χαμηλή μεταβλητότητα στα ψηφιακά νομίσματα – Στα 7.375 δολάρια το Bitcoin

Παγιώνεται η χαμηλή μεταβλητότητα στα ψηφιακά νομίσματα – Στα 7.375 δολάρια το Bitcoin
Ελάχιστες διακυμάνσεις και σήμερα (4/9) στα ψηφιακά νομίσματα
Ελάχιστη μεταβλητότητα καταγράφουν και σήμερα (4 Σεπτεμβρίου 2018) οι τιμές των επικρατέστερων ψηφιακών νομισμάτων, ενισχύοντας τις φωνές που κάνουν λόγο για… «ασφαλή επενδυτικά καταφύγια» στον κλάδο.
Ένα από το μεγάλα μειονεκτήματα του κλάδου, ήταν μέχρι πρότινος η πολύ υψηλή μεταβλητότητα των τιμών.
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα, η μεταβλητότητα έχει υποχωρήσει κατακόρυφα μετά τον Φεβρουάριο 2018, με εξαίρεση ορισμένες μόνο ημέρες.
Ενδεικτικά, η μέση διακύμανση του Bitcoin τις τελευταίες 30 ημέρες (μέχρι 3/9) ανέρχεται σε μόλις 2,76%, ενώ η μέση διακύμανση 60 ημερών πλησιάζει το 3%.



Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα διατηρεί τα 7.000 δολάρια ανά μονάδα, με κεφαλαιοποίηση ύψους 127,2 δισεκ. δολαρίων, έναντι συνολικής αξίας ύψους 240,2 δισεκ. για τον κλάδο -900+ δισεκ. δολάρια το ιστορικό υψηλό.
Την ίδια στιγμή, το Ethereum αδυνατεί να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 300 δολαρίων, ενώ το Ripple (XRP) καθιερώνεται πλέον κάτω από τα 50 σεντς.
Υψηλότερη άνοδος καταγράφεται σε Litecoin και Monero, με το δεύτερο να «τρέχει» ένα σερί ημερών.
Αναλυτικά, τα 20 επικρατέστερα κρυπτονομίσματα, στις 19:00, στην πλατφόρμα «CoinMarketCap»:




Διαπραγμάτευση futures για το Ethereum εξετάζει η Cboe Global Markets

Κοντά στο να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) για το Ethereum βρίσκεται η Cboe Global Markets, η εταιρεία που λάνσαρε τα futures για το Bitcoin, τον περασμένο Δεκέμβριο –ακολούθησε η CME, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο.
Όπως γνωστοποίησαν το «Business Insider» πηγές, αναμένει το «πράσινο φως» από την αρμόδια αμερικανική αρχή CFTC (Commodity Futures Trading Commission).
Μάλιστα, η νέα υπηρεσία ενδέχεται νε τεθεί σε λειτουργία ακόμη και εντός του 2018.
Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της εταιρείας, Chris Concannon, έχει αναφέρει κατά το παρελθόν την πρόθεση για επέκταση και σε άλλα ψηφιακά νομίσματα εκτός του Bitcoin.
Οι τιμές των Bitcoin και Ethereum διαπραγματεύονται επί του παρόντος γύρω από τα 6.800 και 280 δολάρια ανά μονάδα, στις αμερικανικές πλατφόρμες.

Διαβάστε: Κι όμως, το Bitcoin λειτουργεί πλέον ως «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης