Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η Γερμανία εργάζεται σκληρά για μια συμφωνία για το Brexit, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει μια αποτυχία

Merkel: Η Γερμανία εργάζεται σκληρά για μια συμφωνία για το Brexit, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει μια αποτυχία
Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν οι συζητήσεις, υπογράμμισε η γερμανίδα καγκελάριος
Η Γερμανία και οι εταίροι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιούν όλη τους την ενέργεια για να εξασφαλίσουν μια συμφωνία με τη Βρετανία σχετικά με την έξοδο της χώρας από το μπλοκ, δήλωσε σήμερα (4/9/2018) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.
«Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν οι συζητήσεις.
Θα χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη δύναμη και τη δημιουργικότητά μας για να εξασφαλίσουμε μια συμφωνία», δήλωσε η Merkel σε ομιλία της σε οικονομική διάσκεψη στη Φρανκφούρτη.
«Δεν θέλουμε οι διαπραγματεύσεις αυτές να καταρρεύσουν.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο γιατί ακόμα δεν έχουμε αποτέλεσμα», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.
Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα στην αυριανή (5/9) έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Stuttgarter Zeitung», επικαλούμενο πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει πως η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια που σχετίζονται με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και ενός «άτακτου» Brexit.
«Η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται φυσικά για μια ελεγχόμενη έξοδο για τη Βρετανία, αλλά θα ήταν σοφό να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο που αυτό δεν θα συμβεί», ανέφερε η πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης