Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Μεικτή» εικόνα για το πετρέλαιο – Οριακά κέρδη για το αμερικανικό αργό

«Μεικτή» εικόνα για το πετρέλαιο – Οριακά κέρδη για το αμερικανικό αργό
Άνω των 69 δολ. το αμερικανικό αργό και άνω των 77 δολ. το Brent
Διαφορετική πορεία ακολούθησαν οι δύο «τύποι» πετρελαίου κατά τη σημερινή (4/9) συνεδρίαση, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται και σε τυφώνα που πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού και πιθανώς να πλήξει τη λειτουργία αρκετών τερματικών σταθμών.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για το ελαφρύ αμερικανικό αργό ενισχύθηκε μόλις κατά επτά σεντς για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 69,87 δολαρίων το βαρέλι.
Αντίθετα πτωτική πορεία ακολούθησε το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent, με απώλειες 0,4% και διαμόρφωση στα 77,81 δολάρια.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω τυφώνας απειλεί μία από τις πιο δραστήριες ενεργειακά περιοχές των ΗΠΑ, καθώς στον Κόλπο του Μεξικού «ανήκει» το 1/6 της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου αλλά και το 45% της παραγωγικής ικανότητας των αμερικανικών μονάδων διύλισης.
Την ίδια ώρα, όμως, βάσει επίσημων στοιχείων τα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή του Cushing στην Οκλαχόμα εμφάνισαν αύξηση κατά 0,754 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός το οποίο «μάζεψε» τους φόβους για πλήγμα στην αμερικανική παραγωγή.
Παρά ταύτα η πετρελαϊκή αγορά τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Λονδίνο όπου διαπραγματεύεται το Brent παραμένει σε επιφυλακή, καθώς αναμένει την πλήρη εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων ενάντια στο Ιράν, στις αρχές Νοεμβρίου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης