Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Θα παρουσιάσουμε έναν σοβαρό προϋπολογισμό – Θα επιτύχουμε ανάπτυξη με σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ

tags :
Salvini: Θα παρουσιάσουμε έναν σοβαρό προϋπολογισμό – Θα επιτύχουμε ανάπτυξη με σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ
Εάν θέλουμε να κυβερνήσουμε για πολύ καιρό δεν μπορούμε να τινάξουμε στον αέρα τον προϋπολογισμό είπε ο Salvini
Την θέση ότι η Ιταλία θα παρουσιάσει έναν σοβαρό προϋπολογισμό που θα επιτυγχάνει την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας και παράλληλα θα σέβεται τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ιταλίας διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, M. Salvini.
«Σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε στις αγορές και στην Ευρώπη έναν σοβαρό προϋπολογισμό που θα επιτυγχάνει την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας και παράλληλα θα σέβεται τους περιορισμούς της ΕΕ.
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα αμέσως, ούτε και οι Ιταλοί το περιμένουν αυτό.
Θα υπάρξουν επιλογές σε έναν χρόνο, σε δύο, σε τρία.
Εάν θέλουμε να κυβερνήσουμε για μακρύ χρονικό διάστημα, δεν μπορούμε να τινάξουμε στον αέρα τον προϋπολογισμό» υποστήριξε ο Salvini, ο οποίος – και παρά τα περί αντιθέτου δημοσιεύματα – υποστήριξε πως το αίτημα του Κινήματος των 5 Αστέρων για την ενίσχυση των εισοδημάτων θα είναι στο τραπέζι της σημερινής σύσκεψης της ιταλικής κυβέρνησης για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2019.
«Η ενίσχυση του εισοδήματος είναι μια «μάχη» που δίνουν οι φίλοι μας στο Κίνημα των 5 Αστέρων και πάνω στην οποία εργάζονται.
Δεν θα μπω στα χωράφια τους.
Αλλά θα τεθεί επί τάπητος» είπε ο Salvini, τονίζοντας ότι απόλυτη προτεραιότητα για τη Λέγκα του Βορρά είναι η αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος.
«Ξέρω πολλούς επιχειρηματίες, οι οποίοι μου λένε πως αν οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται στα 61, 62, 63 έτη, θα προσλάβουν άλλους εργαζόμενους.
Πρέπει να επανεξεταστεί το ασφαλιστικό σύστημα, και όχι το φορολογικό» υπογράμμισε ο Salvini, επισημαίνοντας πως δεν προτίθεται να αλλάξει την ονομασία και τα σύμβολα του κόμματος του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης