Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Μεγάλα κέρδη για την ακροδεξιά στις επερχόμενες εκλογές (9/9)

Σουηδία: Μεγάλα κέρδη για την ακροδεξιά στις επερχόμενες εκλογές (9/9)
Στην άνοδο της ακροδεξιάς στη Σουηδία αναφέρεται το CNBC ενόψει των εκλογών της Κυριακής (9/9/2018)
Σημαντικά κέρδη αναμένεται να «γράψει» στις επερχόμενες εκλογές (9/9/2018) το ακροδεξιό κόμμα της Σουηδίας, εκμεταλλευόμενο τη δυσαρέσκεια των πολιτών για θέματα όπως το μεταναστευτικό, η εγκληματικότητα και η υγειονομική περίθαλψη.
Όπως σχολιάζει το CNBC, τα τελευταία τέσσερα η διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται στα χέρια των Σοσιαλδημοκρατών-Πράσινων.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τα κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο.
Επιπλέον το κυβερνόν κεντροαριστερό μπλοκ αναμένεται να εξασφαλίσει ελαφρώς περισσότερες ψήφους από το τετρακομματικό μπλοκ της Συμμαχίας, ενώ και τα δύο κόμματα δεν αναμένεται να αποσπάσουν την πλειοψηφία των ψήφων.
Οι μειοψηφικές κυβερνήσεις δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη Στοκχόλμη, αλλά τα παραδοσιακά κόμματα δυσκολεύονται να προσελκύσουν αρκετούς ψηφοφόρους για έναν πρωταρχικό λόγο: τους Σουηδούς Δημοκράτες.
Μάλιστα, το κόμμα κατά της μετανάστευσης αναμένεται να κερδίσει περίπου το 20% των ψήφων.

Οι εκτιμήσεις αναλυτών

Πάντως, σύμφωνα με το CNBC, οι Σουηδοί Δημοκράτες δεν έχουν μεγάλες πιθανότητες να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ειδικά από τη στιγμή που κανένα κόμμα δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί τους.
Παρ' όλα αυτά, όμως, αναμένεται να ασκήσει πολύ μεγάλη επιρροή, καθώς μια κυβέρνηση μειοψηφίας θα χρειαστεί τη στήριξη της αντιπολίτευσης ακόμα και από την ακροδεξιά.
«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, δεν εκτιμούμε ότι οι εκλογές να οδηγήσουν σε πολιτικό χάος ή απόλυτο αδιέξοδο.
Αν και είναι αχαρτογράφητη περιοχή για την Σουηδία, που παραδοσιακά βιώνει ομαλές διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, εκτιμούμε ότι τα κόμματα θα καταλήξουν σε συμφωνία» επισημαίνει στο CNBC η Ana Andrade της Economist Intelligence Unit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης