Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Κάποια στιγμή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν – Ξινισμένη η σούπα του παλιού δικομματισμού

Κουτσούμπας: Κάποια στιγμή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν – Ξινισμένη η σούπα του παλιού δικομματισμού
Σε όλη την Ευρώπη συγκυβερνούν τα νεοφιλελεύθερα κόμματα υποστήριξε ο γραμματέας του ΚΚΕ
Την εκτίμηση πως κάποια στιγμή στο μέλλον ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος υποστήριξε πως είναι ξινισμένη η σούπα του παλιού δικομματισμού.
«Πόσο διαφορετικά μπορεί να χειριστούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, τα ματωμένα πλεονάσματα, τους μνημονιακούς νόμους, όταν ορκίζονται στον ίδιο δρόμο, όταν έχουν ψηφίσει τα περισσότερα μαζί και υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Ότι από τα δύο και να ψηφίσει κανείς προκύπτει μια από τα ίδια.
Είναι ξινισμένη η σούπα του παλιού δικομματισμού.
Σε όλη την Ευρώπη συγκυβερνούν τα νεοφιλελεύθερα κόμματα.
Το ΠΑΣΟΚ βγήκε με πιο ριζοσπαστικά συνθήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έκανε μια σταδιακή, με πιο αργούς ρυθμούς, μια μεγάλη κωλοτούμπα, ακριβώς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Άμεσα δεν θα έχουμε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αργότερα θα γίνει, θα το δείτε.
Το σύστημα αυτή τη στιγμή έχει άλλους μπαλαντέρ και εννοώ το Κίνημα Αλλαγής που το παίζει σε δύο ταμπλό για να κολλήσει είτε στην ΝΔ είτε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος προχωρά.
Ο κ. Βορίδης παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δυσφήμισε την Αριστερά και τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας, που ξέπλυνε τη ΝΔ ξηλώνοντας το νόμο για τις απεργίες, δείχνοντας προσήλωση στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, συγκυβερνώντας με αντιδραστικές δυνάμεις όπως ο Π. Καμμένος» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Κουτσούμπας.
Αναφερόμενος στο μνημόνιο, ο κ.Κουτσούμπας είπε ότι υπάρχει συμφωνία για διαρκή επιτήρηση.
«Εδώ θα είναι οι λεγόμενοι θεσμοί για να ελέγχουν την πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής, έχουν συμφωνήσει στα ματωμένα πλεονάσματα για πολλά χρόνια και έχουν συμφωνήσει στην συνέχιση ισχύος των αντεργατικών αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος αναφερόμενος στα εργασιακά, είπε ότι «πρέπει εδώ και τώρα να ψηφιστεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ».
Όσον αφορά τα όσα υποστηρίξει η κυβέρνηση για τις συντάξεις, ο γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι «προς το παρόν μιλούν για κάποια αναστολή της περικοπής των συντάξεων».
«Έχουν συμφωνήσει με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ότι θα προχωρήσουν στη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου.
Αν θέλουν να μην υλοποιήσουν αυτή τη δέσμευση έναντι της ΕΕ και του ΣΕΒ εδώ είναι η Βουλή να αλλάξουν τους νόμους που έχουν ψηφίσει» είπε ο κ.Κουτσούμπας.
Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό, υποστήριξε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη συμφωνία.
«Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αλλά αυτό δεν προάγει την ειρήνη την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή.
Το ΝΑΤΟ είναι φορέας επικίνδυνων εξελίξεων, όπως είναι οι αλλαγές συνόρων.
Κρούουμε κώδωνα κινδύνου, να μην υπάρξει εφησυχασμός.
Η αμερικανοΝΑΤΟϊκή αντίληψη για την περιοχή είναι στην κατεύθυνση αλλαγής συνόρων όπως θα συμβεί σε Βελιγράδι-Πρίστινα και όπως δείχνουν οι τουρκικές αξιώσεις για Αιγαίο και ΑΟΖ ή η προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης της βόρειας Κύπρου την οποία η Ρωσία έχει πει ότι θα την αναγνωρίσει.
Η κυβέρνηση μπαίνει σε τυχοδιωκτικές στρατιωτικές εμπλοκές με ασκήσεις εκτός συνόρων και προχωρά σε σύμφωνα πολεμικής συνεργασίας ενταγμένη στην ευρωατλαντική λογική, έχει γίνει η κυβέρνηση σημαιοφόρος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την πρόβλεψή μας ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός πολέμου με συμμετοχή και της χώρας μας» είπε ο κ.Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης