Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο κύκλος των περικοπών έχει κλείσει – Υβρίδιο ακροδεξιάς και ακραίου νεοφιλελευθερισμού η ΝΔ

Τζανακόπουλος: Ο κύκλος των περικοπών έχει κλείσει – Υβρίδιο ακροδεξιάς και ακραίου νεοφιλελευθερισμού η ΝΔ
Η εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαία υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής και των περικοπών έχει κλείσει διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος για ακόμα μια φορά υποστήριξε πως δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων.
«Ο κύκλος των περικοπών έχει κλείσει.
Η κυβέρνηση σταμάτησε την καταστροφή που είχαν επιφέρει οι 3 κυβερνήσεις των 2 πρώτων μνημονίων, σταθεροποίησε την οικονομία και την έχει επαναφέρει σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει και η Ελλάδα αρχίζει να ανακάμπτει πράγμα απαραίτητο για να δούμε και την ενίσχυση των εισοδημάτων των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.
Με βάση τους στόχους +3,5% για το 2019 και έπειτα και με βάση τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας μπορώ να σας πω με μεγάλη βεβαιότητα ότι η εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαία.
Αναμένουμε τα οριστικά στοιχεία για να κάνουμε τις ασφαλέστερες δυνατές προβλέψεις για το 2019 και ο ΠΘ θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει ακριβώς στη βάση αυτών των δημοσιονομικών στοιχείων» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ 3 ο κ.Τζανακόπουλος.
Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη στην τηλεόραση του Alpha ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «η σημερινή ΝΔ αποτελεί ένα υβρίδιο ακροδεξιάς και ακραίου νεοφιλελευθερισμού».
«Για τον μοναδικό που οι εξαγγελίες και οι πολιτικές που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης μπορούν να δημιουργήσουν το αίσθημα ασφάλειας είναι για την ολιγαρχία και για την οικονομική ελίτ σε αυτή τη χώρα.
Όλοι οι υπόλοιποι νιώθουμε ανατριχίλα ακούγοντάς τον να μιλά για μια σάρωση των πάντων από την ιδιωτική πρωτοβουλία, είτε μιλάμε για δημόσιες υπηρεσίες είτε για το ασφαλιστικό σύστημα, είτε για την πολιτική ελάφρυνσης των ανώτερων στρωμάτων και της οικονομικής ελίτ.
Το στρατηγικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ασφάλειας στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας σχετικά με την υπόθεση Φλώρου πως «φαίνεται πως υπάρχουν ειδικές σχέσεις μεταξύ ενός πολιτικού συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με έναν καταδικασμένο για υπεξαίρεση 265 εκ. δημοσίου χρήματος».
«Ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε κατά παράβαση του νόμου Παρασκευόπουλου και όχι εξαιτίας του.
Η συζήτηση που επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης για τον συγκεκριμένο νόμο είναι ένα ακόμη δείγμα γραφής της ακροδεξιάς μετατόπισης της ΝΔ.
Ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι ένας αποσυμφορητικός νόμος που στόχευε στο να μην καταδικάζεται πια η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαιτίας της κατάστασης που επικρατούσε στις ελληνικές φυλακές» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης