Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν συζήτησα ποτέ το ενδεχόμενο δολοφονίας του Assad

Trump: Δεν συζήτησα ποτέ το ενδεχόμενο δολοφονίας του Assad
Ο Trump διέψευσε ότι συζήτησε τη δολοφονία του ηγέτη της Συρίας, Bashar al-Assad, κάτι που φέρεται να αναφέρει σε βιβλίο του ο δημοσιογράφος Bob Woodward
Τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Bob Woodward, περί εμπλοκής του σε συζήτηση για τη δολοφονία του ηγέτη της Συρίας, Bashar al-Assad, διέψευσε σήμερα (5/9/2018) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump. 
Σύμφωνα με το βιβλίο «Τρόμος: Ο Trump στον Λευκό Οίκο» του δημοσιογράφου της «Washington Post», ο Trump ήθελε να δολοφονήσει τον Assad το περασμένο έτος, αλλά ο υπουργός Άμυνας, James Mattis, αγνόησε το αίτημα.
«Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια συζήτηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Trump.
«Δεν υπήρξε ποτέ καν σαν σκέψη, και ούτε θα υπάρξει ποτέ», συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος, ενώ χαρακτήρισε το βιβλίο του Woodward «επιστημονική φαντασία».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από μια συνάντησή του με τον εμίρη του Κουβέιτ, ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι εάν σημειωθεί σφαγή στην επαρχία Idlib της Συρίας, οι ΗΠΑ «θα θυμώσουν πολύ». 
Παράλληλα, ο Trump δήλωσε πως δεν τον απασχολεί εάν οι Ιρανοί ηγέτες θέλουν να του μιλήσουν ή όχι, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στο Ιράν.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, ο Trump είχε αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015, που αποσκοπούσε στον περιορισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης, και έκτοτε έχει επαναφέρει τις κυρώσεις που είχαν ανασταλεί στο πλαίσιο της συμφωνίας.
Τον Ιούνιο, ο Trump, ο οποίος θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράν αυτόν τον μήνα, δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμος να συναντηθεί με τον ιρανό πρόεδρο, Hassan Rouhani, με τον τελευταίο να απορρίπτει, ωστόσο, την πρότασή του αμερικανού προέδρου.
Τέλος, αναφορικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τον Καναδά, ο Trump δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πετύχουν μια δίκαιη συμφωνία, ενώ εκτίμησε ότι ο Καναδάς θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ με δίκαιο τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης