Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χαλυβουργική: Στα μέσα Οκτωβρίου η απόφαση για τον έλεγχο της βιομηχανίας - Η διαμάχη στην οικογένεια του Κων. Αγγελόπουλου

Χαλυβουργική: Στα μέσα Οκτωβρίου η απόφαση για τον έλεγχο της βιομηχανίας - Η διαμάχη στην οικογένεια του Κων. Αγγελόπουλου
Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων οι πιθανότητες να κερδίσουν τα δύο παιδιά του Κωνσ. Αγγελόπουλου είναι μεγάλες
Στα μέσα Οκτωβρίου 2018 αναμένεται να βγει η απόφαση για το ποιός θα πάρει τον έλεγχο της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, της Χαλυβουργικής που ανήκει στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.
Η ενδοοικογενειακή κόντρα που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες στην εφοπλιστική οικογένεια, έχει οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.
Στο επίκεντρο ο πατριάρχης της οικογένειας Κωσταντίνος Αγγελόπουλος, ο οποίος όπως λέγεται αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και τα δύο παιδιά του Παναγιώτης και Γιώργος, οι οποίοι είναι γνωστοί λόγω της αναμείξης τους στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.
Τα δύο παιδιά του, Παναγιώτης και Γιώργος έχουν υποβάλλει αίτημα «δικαστικής συμπαράστασης» κατά του πατέρα τους, Κωσταντίνου, το οποίο εκδικάστηκε τον περασμένο Μαϊο και η απόφαση αναμένεται να βγει στα μέσα Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί ότι η δικαστική συμπαράσταση είναι μία κατάσταση στην οποία υποβάλλεται ένα πρόσωπο που έχει σοβαρά ψυχοδιανοητικά ή σωματικά προβλήματα ανωμαλίες δια δικαστικής απόφασης, κατά τη διάρκεια της οποίας το πρόσωπο αυτό περιέρχεται σε ολική ή μερική, δικαιοπρακτική ανικανότητα ή έχει ανάγκη της συναίνεσης συγκεκριμένου προσώπου, δηλαδή του δικαστικού συμπαραστάτη, για την έγκυρη κατάρτιση όλων ή ορισμένων δικαιοπραξιών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων οι πιθανότητες να κερδίσουν τα δύο παιδιά του Κωνσ. Αγγελόπουλου είναι μεγάλες, θέτοντας εκτός της βιομηχανίας τον πατέρα τους.
Αυτό εκτιμάται ότι θα τους δώσει την δυνατότητα να προχωρήσουν στις ριζικές αλλαγές που θέλουν να κάνουν στη Χαλυβουργική με στόχο την εξυγίανση και την βιωσιμότητα της.
Να σημειωθεί ότι στις 16 Ιουλίου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας των εργαζομένων.
Το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί από την διοίκηση της Χαλυβουργικής λίγο πριν από το Πάσχα και ήταν η 5η φορά μέσα στα τελευταία 5 χρόνια.
Τέλος όσον αφορά τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για υποβολή αιτήματος υπαγωγής της Χαλυβουργικής στο άρθρο 99, διαψεύδονται πλήρως.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης