Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαράζ επισκέψεων από δυτικούς ηγέτες στην FYROM για να στηρίξουν την κυβέρνηση Zaev

Μπαράζ επισκέψεων από δυτικούς ηγέτες στην FYROM για να στηρίξουν την κυβέρνηση Zaev
Προειδοποιήσεις Nimetz για το δημοψήφισμα
Παρέλαση δυτικών ηγετών έχει ξεκινήσει στα Σκόπια σε μια σαφή προσπάθεια στήριξης του ναι στο επικείμενο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg πραγματοποιούν μπαράζ επισκέψεων προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση Zaev ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
Στην γειτονική χώρα βρίσκεται ήδη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ο οποίος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκε Ίβανοφ ο οποίος είναι σφοδρός πολέμιος της συμφωνίας των Πρεσπών.
Τη σκυτάλη στήριξης προς τον Zoran Zaev θα πάρει ο Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς ο οποίος θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων.
Ο κύκλος των επισκέψεων των Ευρωπαίων ηγετών θα κλείσει με την άφιξη της Angela Merkel το Σάββατο η οποία θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της χώρας.
Εν τω μεταξύ, ο Ζόραν Ζάεφ έχει εξαπολύσει μια επικοινωνιακή καμπάνια που στόχο έχει να δείξει την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας και τα οφέλη που θα έχουν οι πολίτες βγάζοντας από το κάδρο το όνομα Βόρεια Μακεδονία.
Το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα πάντως, για να θεωρηθεί έγκυρο σύμφωνα με το σύνταγμα θα πρέπει να συμμετάσχει τουλάχιστον το 50% των ψηφοφόρων.
Την ίδια στιγμή, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ειδικός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς προειδοποίησε πως αν δεν λυθεί τώρα το ονοματολογικό ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια θα χρειαστούν άλλα 25 χρόνια για να καταλήξουν οι δύο χώρες σε μία νέα συμφωνία.
Στη Θεσσαλονίκη ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις παμμακεδονικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που θα παραχωρεί στους δημοσιογράφους την Κυριακή καθώς έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης