Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Μεγάλη οπισθοχώρηση της Ιταλίας η αύξηση του ελλείμματος στο 3%

Moscovici: Μεγάλη οπισθοχώρηση της Ιταλίας η αύξηση του ελλείμματος στο 3%
Ο Ευρωπαίος επίτροπος επεσήμανε ότι είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας η μείωση του ελλείμματος
«Μεγάλη οπισθοχώρηση» για την Ιταλία χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, την αύξηση των δαπανών και κατά συνέπεια του ελλείμματος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας η μείωση του ελλείμματος.
«Προφανώς μια επιστροφή στο 3% θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω» δήλωσε ο Moscovici σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
«Είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα» πρόσθεσε.
Ηγέτες των κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού της Ιταλίας διαμήνυσαν ότι θα επιδιώξουν μια ελαστικότητα από την ΕΕ για να αυξήσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα του ερχόμενου έτους, μπαίνοντας σε μια πορεία σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους επενδυτές που το θέλουν μειωμένο.
Ο Moscovici, ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία για να συναντήσει τον Ισπανό πρωθυπουργό Pedro Sánchez, υποβάθμισε την πιθανότητα μετάδοσης του κινδύνου αυτού από την Ιταλία στη νότια Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι διαφέρουν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Η Ισπανία «μπορεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να καταρτίσει προϋπολογισμό, αλλά έχει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που μένει προσηλωμένη στους κανόνες και μειώνει το έλλειμμά της», σημείωσε.
Η Ισπανία αναμένεται να ανακοινώσει σχέδιο του προϋπολογισμού της του 2019 στις Βρυξέλλες στα μέσα Οκτωβρίου, πρόσθεσε, και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα της χώρας να εγκρίνουν προϋπολογισμό για το ερχόμενο έτος.
«Ελπίζω ότι οι ισπανικές πολιτικές δυνάμεις θα καταλάβουν ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας να έχουν προϋπολογισμό» σημείωσε ο Moscovici.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης