Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 18/9 η νέα Σύνοδος Κορυφής μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας - Στο επίκεντρο η αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου

Στις 18/9 η νέα Σύνοδος Κορυφής μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας - Στο επίκεντρο η αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου
Οι ηγέτες των δύο χωρών αναμένεται να συζητήσουν τη λήψη «πρακτικών μέτρων» με στόχο την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα Σύνοδος Κορυφής μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (6/9) η Σεούλ, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η Πιονγιάνγκ επεναδιατυπώνει τις δεσμεύσεις της για αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.
Ειδικότερα, η Σύνοδος Κορυφής των δύο χωρών θα λάβει χώρα στην Πιονγιάνγκ και θα ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που οι ηγέτες της κορεατικής χερσονήσου θα συναντηθούν κατά το τρέχον έτος.
Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Κορέας, Chung Eui-yong, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας προκειμένου να συζητήσουν τη λήψη «πρακτικών μέτρων» με στόχο την αποπυρηνικοποίηση της περιοχής.
Χθες (5/9) ο Chung Eui-yong πραγματοποίησε ταξίδι στην Πιονγιάνγκ προκειμένου να παραδώσει μία προσωπική επιστολή από τον Moon Jae-in στον Kim Jong Un, καθώς η Σεούλ επιδιώκει να ξεκινήσει νέο γύρο διπλωματικών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Κατά τη Σύνοδο Κορυφής που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη, οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου, χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε λεπτομέρειες.
Νωρίτερα εντός της ημέρας, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανέφεραν ότι ο Kim Jong Un, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Chung Eui-yong επαναδιατύπωσε τις δεσμεύσεις του για αυτόν τον στόχο, ενώ πρόσθεσαν ότι οι δύο χώρας θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.
«Η σταθερή στάση μας είναι να εξαλείψουμε πλήρως τον κίνδυνο μίας ένοπλης σύγκρουσης και τον τρόμο ενός πολέμου από την κορεατική χερσόνησο και να την μετατρέψουμε σε κοιτίδα ειρήνης χωρίς πυρηνικά όπλα και χωρίς πυρηνική απειλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης