Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Σε απόλυτη συμφωνία με τους δανειστές αυτά που θα εξαγγείλει ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ

Κουβέλης: Σε απόλυτη συμφωνία με τους δανειστές αυτά που θα εξαγγείλει ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ
Δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης η επιστροφή στο παρελθόν υποστήριξε ο υπ. Νησιωτικής Πολιτικής
Την θέση ότι αυτά που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ θα είναι σε απόλυτη συμφωνία με τους δανειστές διατύπωσε ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Φ. Κουβέλης, ο οποίος διεμήνυσε πως δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης η επιστροφή στο παρελθόν.
«Οι αγορές έχουν τη δική τους λογική, με ή χωρίς εισαγωγικά η λέξη λογική, αλλά εκείνο που πρέπει να σας πω σε σχέση με τις αγορές έχει ληφθεί η πρόνοια, είναι το γνωστό μαξιλάρι, αυτό δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιλέξει τον χρόνο προσφυγής στις αγορές προκειμένου να εξασφαλίσει τον αναγκαίο δανεισμό.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι οποιεσδήποτε ελαφρύνσεις ή μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα είναι εναρμονισμένα με τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας.
Δεν θα αποτελούν υποσχέσεις που θα ξεφεύγουν από το αναγκαίο πλαίσιο προκειμένου να μπορέσει προοδευτικά η οικονομία της να σταθεί στα πόδια της.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν συζητήσεις και οτιδήποτε αναγγελθεί και εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό θα βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τους δανειστές μας» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Κουβέλης.
Όπως είπε, «δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης η επιστροφή στο παρελθόν, ένα παρελθόν που οδήγησε στη γνωστή κατάσταση της οκτάχρονης περιόδου των μνημονίων, τα οποία ήταν το αποτέλεσμα όλων των προηγουμένων οικονομικών ρυθμίσεων που είχαν γίνει και με τις οποίες είχε αντιμετωπιστεί η ελληνική οικονομία».
Κληθείς να σχολιάσει το κλίμα πόλωσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ.Κουβέλης είπε ότι ούτε αυτό αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης.
«Αλλά βλέπετε ότι η πόλωση κυριαρχεί και η εκτίμησή μου είναι ότι θα είναι το στοιχείο που θα μας συνοδεύει από σήμερα μέχρι και την χρονολογία των εκλογών, όποτε και αν γίνουν αυτές» επεσήμανε ο κ.Κουβέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης