Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΓΣΕΒΕΕ: Η μείωση της φορολόγησης, το σημαντικότερο μέτρο - «Ναι» στην αύξηση του κατώτατου μισθού

tags :
ΓΣΕΒΕΕ: Η μείωση της φορολόγησης, το σημαντικότερο μέτρο - «Ναι» στην αύξηση του κατώτατου μισθού
Oι μικρομεσαίοι θεωρούν ως σημαντικότερο μέτρο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τη μείωση της φορολόγησης
Σαφέστατη βελτίωση των θετικών προβλέψεων των επιχειρήσεων, καταγράφεται στην έρευνα οικονομικού κλίματος Ιουλίου 2018 που δημοσιοποίησε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), αλλά υπογραμμίστηκε ότι οι μικρομεσαίοι θεωρούν ως σημαντικότερο μέτρο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τη μείωση της φορολόγησης.
Επίσης υπογραμμίστηκε ότι η ΓΣΕΒΕΕ τάσσεται υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού μέσα από μια διαδικασία που κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι κοινωνικοί εταίροι αλλά η αύξηση αυτή, όπως είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιώργος Καββαθάς, «για να μην είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα και για να έχει όφελος η πραγματική οικονομία, πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα όπως η αύξηση αφορολόγητου για τους μισθωτούς, η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και στα επισιτιστικά επαγγέλματα και να λάβει μέτρα η κυβέρνηση για το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων».
Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, παράλληλα με την ύπαρξη ενός αριθμού επιχειρήσεων που ανταποκρίνεται και συμβαδίζει με την αναπτυξιακή δυναμική, παραμένει ασθενικό ένα σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων (περίπου 50%) που φαίνεται να διέπεται από τα χαρακτηριστικά της «επιχειρηματικότητας ανάγκης», αλλά συνεισφέρει σημαντικά στην απασχόληση και στην κοινωνική συνοχή.
Τα διαρθρωτικά προβλήματα είναι περισσότερο εμφανή στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, για τους οποίους απουσιάζει ένα συνεκτικό πλαίσιο ενίσχυσης της ρευστότητας και διασφάλισης της βιωσιμότητας τους, είτε μέσα από τη διεύρυνση της συμμετοχής τους σε ευρύτερα επιχειρηματικά σχήματα είτε μέσα από την υπαγωγή τους σε αλυσίδες αξίας και άνοιγμα σε νέες υπερτοπικές αγορές.
Οι μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν τέτοιες δυνατότητες υπέρβασης του στενού επιχειρηματικού ορίζοντα, όπως υπογραμμίστηκε, αδυνατούν να ανταγωνιστούν στο υφιστάμενο περιβάλλον υπερφορολόγησης.
Είναι συνεπώς αναγκαίο, είπε ο κ. Καββαθάς, στην «μεταμνημονιακή» εποχή να αναπτυχθούν πολιτικές και δράσεις που θα εστιάζουν στις ανάγκες της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης