Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ιταλία κάνει επαφές με τράπεζες για την έκδοση ομολόγου σε δολάριο

Reuters: Η Ιταλία κάνει επαφές με τράπεζες για την έκδοση ομολόγου σε δολάριο
Η Ιταλία ετοιμάζεται να εκδώσει το πρώτο ομόλογο σε δολάριο έπειτα από οκτώ χρόνια
Σε προετοιμασίες για την έκδοση του πρώτου ομολόγου σε δολάριο έπειτα από οκτώ χρόνια βρίσκεται η Ιταλία έχοντας μάλιστα αρχίσει συνομιλίες με επενδυτικές τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.
Αξιωματούχος του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως στόχος είναι η σταθερή έκδοση ομολόγων σε δολάριο στο πλαίσιο ενός νέου ομολογιακού προγράμματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι νέες εκδόσεις σε δολάριο θα υπόκεινται πιθανότατα στο δίκαιο της Νέας Υόρκης, που σύμφωνα με ορισμένους επενδυτές προσφέρει καλύτερη προστασία στις αναδιαρθρώσεις από ότι οι εκδόσεις σε ευρώ.
«Βρίσκεται στην ατζέντα εδώ και πολύ καιρό φέτος στην Ιταλία και είναι μια από τις προτεραιότητες του υπουργείου να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές δολαρίου» σημείωσε ένας από τους τραπεζίτες.
Ωστόσο ένας άλλος δεν ήταν σίγουρος εάν η έκδοση θα μπορούσε να γίνει υπό τις παρούσες συνθήκες λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία.
Η χώρα θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του 2019 τον Οκτώβριο, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν για την επιδείνωση των σχέσεων με τις Βρυξέλλες σε περίπτωση που αυξηθούν οι δαπάνες.
«Θα ήθελα να συστήσω σε αυτούς ή σε οποιονδήποτε άλλο εκδότη να διαφοροποιηθούν εάν μπορούν, αλλά σίγουρα όχι η Ιταλία αυτή τη στιγμή - θα περίμενα μέχρι να σταθεροποιηθεί αυτή η κατάσταση και να "κάτσει η σκόνη"», δήλωσε ο τραπεζίτης και πρόσθεσε «δεν θα το απέκλεια για φέτος αλλά και για το επόμενο έτος θα ήταν πιο ρεαλιστικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης