Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΟΗΕ: Επικερδής η παγκόσμια στροφή στην «πράσινη» οικονομία

ΟΗΕ: Επικερδής η παγκόσμια στροφή στην «πράσινη» οικονομία
Επικερδής η στροφή στην «πράσινη» οικονομία
Οι θαρραλέες περιβαλλοντικές δράσεις μπορούν να αποφέρουν 26 τρισεκ. δολάρια σε οικονομικά οφέλη έως το 2030, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, κατά την παρουσίασε της σχετικής έρευνας που συνέταξε ο Οργανισμός.
Ο γ.γ. τόνισε πως η μεταστροφή στην «πράσινη» οικονομία περιλαμβάνει και τη δημιουργία περισσοτέρων από 65 εκατομμύριων φιλικών προς το περιβάλλον θεσεων εργασίας.
«Σήμερα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι συχνά πιο φτηνές από τα ορυκτά καύσιμα, παρά τις συνεχείς επιδοτήσεις για αυτά.
Μπορούν να δώσουν πρόσβαση στην ενέργεια σε 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους που δεν έχουν ηλεκτρισμό.
Για παράδειγμα, το Μπανγκλαντές έχει εγκαταστήσει ηλιακά συστήματα σε τέσσερα εκατομμύρια σπίτια.
Αυτό δημιούργησε περισσότερες από 115.000 θέσεις εργασίας και αποταμίευσε πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια για τους αγρότες σε σχέση με τα ρυπογόνα καύσιμα» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την επιτροπή Οικονομίας και Κλίματος, πάνω από 130 πολυεθνικές εταιρείες χρησιμοποιούν αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χώρες που στηρίζονται σε ορυκτά καύσιμα αλλάζουν πλεύση και πάνω από 250 επενδυτές συμμετέχουν στην πενταετή πρωτοβουλία Κλιματικής Δράσης.
Ο κ. Guterres τόνισε πως κάθε δολάριο που επενδύεται στην αναδάσωση, μπορεί να αποδώσει μέχρι και 30 δολάρια κέρδος.
Παράλληλα, σε συνάντηση ειδικών του κλίματος στη Μπανγκόγκ ,αποκαλύφθηκε πως οι ανεπτυγμένες χώρες δεν λαμβάνουν σοβαρά τις κλιματικές πρωτοβουλίες, βάζοντας σε κίνδυνο την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
Τον Δεκέμβριο 2018 θα υπάρξει συνάντηση υπουργών στο Κατοβίτσε ώστε να διευκρινιστούν οι όροι της κλιματικής συμφωνίας του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης