Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Η άνοδος των εθνικιστών καθιστά αναγκαία την επιτάχυνση της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης

Moscovici: Η άνοδος των εθνικιστών καθιστά αναγκαία την επιτάχυνση της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης
Ο ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Την ανάγκη ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης, πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, που ενδέχεται να αφήσουν ένα «κατατεμαχισμένο» πολιτικό τοπίο εξαιτίας της ανόδου εθνικιστικών και ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, υπογράμμισε σήμερα (6/9/2018) ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.
«Οφείλουμε οπωσδήποτε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης», και «να ολοκληρώσουμε τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Moscovici που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαδρίτη, μία ημέρα πριν το αυριανό Eurogroup στη Βιέννη, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν αυτή τη μεταρρύθμιση.
Σύμφωνα με τον Moscovici, στις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου «θα μειωθεί η υποστήριξη προς τα παραδοσιακά κόμματα» προς όφελος ευρωσκεπτικιστικών και εθνικιστικών κομμάτων.
Ο ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε ακόμη πως έχει «περισσότερη εμπιστοσύνη» στο σημερινό πολιτικό φάσμα.
Από την πλευρά της, η νέα υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας, Nadia Calviño, δήλωσε πως «πρέπει να επωφεληθούμε απ' αυτή τη στιγμή» της οικονομικής ανάπτυξης στην Eυρωζώνη για να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις μέχρι το πέρας τους.
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», ο Moscovici δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Θα το αποφασίσω όταν έρθει η στιγμή, μέσα στις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Moscovici.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης