Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στροφή 180 μοιρών από τη Burberry – Τέλος στις αληθινές γούνες, δεν θα καίει το stock

tags :
Στροφή 180 μοιρών από τη Burberry – Τέλος στις αληθινές γούνες, δεν θα καίει το stock
Αλλαγή εποχής για τη Burberry
Σε ριζικές αλλαγές στις μέχρι πρότινος πολιτικές της προχωρά η δημοφιλής βρετανική εταιρεία Burberry, καθώς αποφάσισε να μην καίει στο εξής τα απούλητα προϊόντα της, στον απόηχο των οργισμένων αντιδράσεων.
Παράλληλα, η Burberry δεν θα χρησιμοποιεί πλέον αληθινή γούνα, όπως μινκ και ρακούν, κάνοντας ακόμη ένα βήμα στη βελτίωση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού προφίλ της.
«Η σύγχρονη πολυτέλεια είναι να είσαι κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνος», ανέφερε σχετικά Marco Gobbetti, CEO της εταιρείας.
Όπως είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα μέσα στο έτος, ο οίκος μόδας κατέστρεψε το περασμένο οικονομικό έτος (που έληξε τον Μάιο) ρούχα και καλλυντικά συνολικής αξίας 28 εκατ. στερλινών (31 εκατ. ευρώ), προκειμένου να μη συσσωρευθούν πολλά αποθέματα και πωληθούν μαζικά σε χαμηλές τιμές.
Η Burberry παραδέχτηκε την καύση ωστόσο επισήμανε πως η διαδικασία έγινε με ειδικούς αποτεφρωτήρες προκείμενου να μην πληγεί το περιβάλλον.
Όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεσή της, η εταιρεία έχει «προσεκτικές διαδικασίες για τη μείωση του ποσού των υπερβολικών αποθεμάτων», ειδικά της διάσημης καπαρντίνας της, καθώς δεν θέλει να ρίξει την τιμή του προϊόντος.
Εάν απαιτείται η «διάθεση» των προϊόντων αυτό θα γίνει «υπεύθυνα» δηλώσει η εταιρεία.
Η εταιρεία συνεχίζει να αναζητά τρόπους για την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων της ή τη δημιουργία νέων προϊόντων.
Έτσι, μεταξύ των καταστραφέντων αγαθών μόνο τα καλλυντικά προϊόντα ήταν 10,4 εκατ. βρετανικές λίρες.
Σύμφωνα με τη Burberry, κάθε χρόνο κλεμμένα ή πλαστά ρούχα της επωνυμίας πωλούνται σε μειωμένες τιμές προκαλώντας στην εταιρεία μεγάλες απώλειες.
Τον περασμένο Μάιο, ο οίκος ανακοίνωσε ετήσιο πλεόνασμα δύο εκατ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2017/18 που έληξε τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης