Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Υπό πίεση οι μεγάλες γαλλικές τράπεζες - Οριακή πτώση κερδών το α' 6μηνο 2018, στα 11,1 δισ. ευρώ

DBRS: Υπό πίεση οι μεγάλες γαλλικές τράπεζες - Οριακή πτώση κερδών το α' 6μηνο 2018, στα 11,1 δισ. ευρώ
Κέρδη 11,1 δισ. ευρώ για τις μεγάλες γαλλικές τράπεζες το α' εξάμηνο 2018
Συνολικά καθαρά κέρδη ύψους 11,1 δισ. ευρώ κατέγραψαν οι μεγάλες γαλλικές τράπεζες το πρώτο εξάμηνο του 2018, επίδοση κατά 2,5% υποδεέστερη σε ετήσια σύγκριση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η DBRS, η οποία σχολιάζει πως το τραπεζικό σύστημα της χώρας παραμένει υπό πίεση.
Η έκθεση του καναδικού οίκου αφορά στις BNP Paribas, Groupe Crédit Agricole, Société Générale και BPCE.
Τα συνολικά EBITDA ανήλθαν σε 11,8 δισ. ευρώ, ποσό κατά 3,9% μειωμένο σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.
Όπως σημειώνεται, οι μεγάλες γαλλικές τράπεζες αντιμετώπισαν πιέσεις στη λιανική τραπεζική από τα χαμηλά επιτόκια και τις δύσκολες συνθήκες στις κεφαλαιαγορές κατά το πρώτο εξάμηνο.
Τα παραπάνω αντισταθμίστηκαν εν μέρει από το χαμηλότερο κόστος και τη θετική δυναμική στις επιχειρήσεις που δημιουργούν αμοιβές, επισημαίνεται.



«Η αποδοτικότητα ως προς το κόστος παραμένει βασική πρόκληση, καθώς οι επενδύσεις σε βασικές λειτουργίες και ψηφιακές τεχνολογίες, αντισταθμίζουν τις προηγούμενες πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους».
Τα προσαρμοσμένα κέρδη
Το άθροισμα των συνολικών κεφαλαιακών απαιτήσεων κατηγορίας 1 (Core Tier 1, CET1) διαμορφώθηκε στο 13,2% επί των συνολικών κεφαλαίων στο τέλος του 2ου τριμήνου, έπειτα από υποχώρηση 10 μονάδων βάσης από το τέλος του 2017.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης