Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,3% για τον χρυσό, εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Στα 1.204,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος 0,3% για τον χρυσό, εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Στα 1.204,30 δολ. ανά ουγγιά
Με άνοδο 0,3% έκλεισε ο χρυσός, καθώς οι επίμονες εμπορικές ανησυχίες έστρεψαν τους επενδυτές στα ασφαλέστερα καταφύγια
Με νέα άνοδο έκλεισε σήμερα (6/9/2018) ο χρυσός, καθώς οι επίμονες εμπορικές ανησυχίες έστρεψαν τους επενδυτές στα ασφαλέστερα καταφύγια, μειώνοντας την επενδυτική όρεξη για ανάληψη ρίσκου.
Οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα παραμένουν στο επίκεντρο, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση Trump αναμένεται να επιβάλει πρόσθετους δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολ.
Το Πεκίνο προειδοποίησε σήμερα ότι α αναγκαστεί να αντιδράσει άν η Ουάσιγκτον επιβάλει νέους δασμούς.
«Εάν οι ΗΠΑ υιοθετήσουν νέα δασμολογικά μέτρα, η Κίνα θα αναγκαστεί να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα αντιποίνων», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του εκπροσώπου του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, Gao Feng, κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 3 δολ. ή 0,3% στα 1.204,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, η μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο του 2018 στις ΗΠΑ, συνέβαλε στη μείωση των προσδοκιών για μια ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προσφέροντας περαιτέρω ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 163.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο του 2018 -ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης από τον Οκτώβριο του 2017- έναντι των 217.000 του Ιουλίου και των 190.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, αλλά και χαμηλότερα του μέσου όρου των 206.000 θέσεων τον μήνα.
Από την άλλη, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλό σχεδόν 49 ετών, καταγράφοντας μείωση κατά 10.000, στις 203.000.
Οι επενδυτές παρακολουθούν, εν τω μεταξύ, τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ για την αντικατάσταση της NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών).


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης