Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση στις ασιατικές αγορές λόγω ΗΠΑ - Στο -0,80% και τις 22.307,06 μονάδες ο Nikkei

tags :
Συνεχίζεται η πτώση στις ασιατικές αγορές λόγω ΗΠΑ - Στο -0,80% και τις 22.307,06 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στις 26.961 μονάδες
Με απώλειες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι περισσότερες αγορές της Ασίας, με την Ιαπωνία να ηγείται της σχετικής πτώσης, δεχόμενη πιέσεις από τις δηλώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης ότι στοχεύει να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα που εμφανίζει η Ουάσιγκτον απέναντι στο Τόκιο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,80% στις 22.307,06 μονάδες, καταγράφοντας την έκτη συνεχόμενη μέρα απωλειών, μετά και την ανάκαμψη του γεν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Παράλληλα, σημαντικές πιέσεις εξακολουθούν να ασκούν και οι φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ιαπωνία τις προηγούμενες ημέρες, με τον αναλυτή της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, Chisato Haganuma, να τονίζει πως «όταν υπάρχουν τέτοια περιστατικά, η βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα είναι αναπόφευκτη».
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στις 26.961 μονάδες, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατριών μηνών, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Tencent ενισχύεται κατά +0,70%.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,27% στις 6.143,80 μονάδες, ενώ παρόμοια πτώση σημείωσε και ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο -0,26% στις 2.281,58 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,40% στις 2.702,30 μονάδες, βάζοντας «φρένο» στην πτώση των προηγούμενων ημερών, ενώ ο δείκτης σημείωσε οριακές απώλειες της τάξεως του -0,02% στις 8.322,36 μονάδες.
Ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, καθώς η νέα πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αντιστάθμισε τις ανησυχίες της αγοράς για τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το Brent καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,18% στα 67,89 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια, στα 401,49 εκατ. βαρέλια συνολικά για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου 2018, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2015.
«Τα στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου έδειξαν μία πτώση η οποία ήταν μεγαλύτερη του αναμενομένου», σχολίασε ο αναλυτής της Rivkin Securities, William O'Loughlin.
Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης για το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, αγγίζοντας επίπεδα υψηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών, ενώ τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου σημείωσαν άνοδο κατά 3,1 εκατ. βαρέλια.
Σε ότι αφορά την παραγωγή της χώρας για την περασμένη εβδομάδα, αυτή παρέμεινε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ένας όγκος εξαγωγών ο οποίος σημειώθηκε πρώτη φορά τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης