Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθησυχάζει ο Centeno: Η Ιταλία θα ακολουθήσει τους οικονομικούς κανόνες της Ευρώπης

tags :
Καθησυχάζει ο Centeno: Η Ιταλία θα ακολουθήσει τους οικονομικούς κανόνες της Ευρώπης
Έχει δεσμευτεί η ιταλική κυβέρνηση υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup
Καθησυχαστικός σχετικά με τις προθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης ως προς την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ενόψει και της κατάρτισης του προϋπολογισμού της εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup  Mario Centeno.
«Η Ιταλία θα ακολουθήσει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την οικονομική πολιτική.
Η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ακολουθήσει τις αρχές της οικονομικής πολιτικής της Ευρώπης» υποστήριξε ο Centeno προσερχόμενος στο Eurogroup που πραγματοποιείται σήμερα στη Βιέννη.
Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει έντονη ανησυχία στις Βρυξέλλες για τη "γραμμή" που θα τηρήσει στην κατάρτιση του προϋπολογισμύ για το 2019 η κυβέρνηση του Giuseppe Conte και για το εάν τελικά θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της να μην ξεπεράσει το έλλειμμα της το "κατώφλι" του 3% του ΑΕΠ, το οποίο θεωρείται απαραίτητο για να μπορεί να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος της.
Παρά τις δηλώσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων και αντιπροέδρων Matteo Salvini και Luigi Di Maio ότι θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, τις τελευταίες 48 ώρες η ιταλική κυβέρνηση έχει κάνει τεράστια στροφή, επισημαίνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προκαλέσουν την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης