Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Περιορίστηκε στα 3,49 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο 2018

Γαλλία: Περιορίστηκε στα 3,49 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο 2018
Η μείωση του εμπορικού ελλείμματος της Γαλλίας αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η μείωση του εμπορικού ελλείμματος της Γαλλίας για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (7/9) στοιχεία της Τελωνειακής Υπηρεσίας της χώρας.
Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα περιορίστηκε στα 3,49 δισ. ευρώ, έναντι 6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν το έλλειμμα ύψους 5,73 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά +1,2% τον Ιούλιο, έναντι ανόδου +0,9% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά -4,4% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018.
Η μεγαλύτερη πτώση στις εισαγωγές παρατηρήθηκε κυρίως στους κλάδους της ενέργειας και τον φαρμακευτικών προϊόντων, την ίδια στιγμή που οι εξαγωγές δέχθηκαν κυρίως στήριξη από τις αεροδιαστημικές και φαρμακευτικές βιομηχανίες.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η γαλλική κυβέρνηση, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας για τον ίδιο μήνα αυξήθηκε κατά +0,7% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο +0,2%.
Μάλιστα, η Insee προχώρησε και σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των αντίστοιχων στοιχείων για τον Ιούνιο, και συγκεκριμένα στο +0,7% έναντι +0,6% των αρχικών εκτιμήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης