Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Folli-Follie: Για τις 10 Οκτωβρίου 2018 αναβάλλεται η ετήσια Τακτική Γ.Σ., κατόπιν αιτήματος του Δ. Κουτσολιούτσου

tags :
Folli-Follie: Για τις 10 Οκτωβρίου 2018 αναβάλλεται η ετήσια Τακτική Γ.Σ., κατόπιν αιτήματος του Δ. Κουτσολιούτσου
Τα πορίσματα των διενεργούμενων έκτακτων ελέγχων δεν έχουν τεθεί ακόμα στη διάθεση της εταιρείας και της Ernst & Young
Για τις 10 Οκτωβρίου 2018 αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την 10η Σεπτεμβρίου 2018 Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Folli-Follie, κατόπιν αιτήματος του μετόχου της εταιρείας κ. Δημητρίου Κουτσολιούτσου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σημερινή (7/9/2018) ανακοίνωση, η εταιρεία «Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία,» σε συνέχεια των από 14.8.2018 και 20.8.2018 προηγούμενων ανακοινώσεών της, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι μετά από αίτημα του μετόχου της, κ. Δημητρίου Κουτσολιούτσου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον κ.ν. 2190/1920 (άρθρο 39 παράγραφος 3), η προγραμματισμένη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας μας την 10η Σεπτεμβρίου 2018, θα αναβληθεί για τις 10 Οκτωβρίου 2018, δεδομένου ότι τα πορίσματα των διενεργούμενων έκτακτων ελέγχων δεν έχουν τεθεί ακόμα στην διάθεση της Εταιρείας και της Ernst & Young.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που παρασχέθηκε στην Εταιρεία, οι εκθέσεις της Alvarez & Marsal αναμένεται να παραδοθούν στην Εταιρεία και στην Ernst & Young εντός των τριών επόμενων εβδομάδων.
Με την παράδοση των εκθέσεων στην Ernst & Young και επί τη βάσει αυτών, θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της Ernst & Young για την ολοκλήρωση του έργου της.
Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 αναφορικά με την υποχρέωση του εκδότη για δημοσιοποίηση των προνομιακών πληροφοριών.

Τι έγραφε το bankingnews.gr στις 3/9/2018:

Αποκάλυψη: Τα ταμειακά διαθέσιμα της Folli Follie 210-220 εκατ – Πιθανή επάνοδος στο χρηματιστήριο μέσα στο α΄ τρίμηνο 2019

Τέλη Σεπτεμβρίου 2018 η Alvarez and Marsal θα παραδώσει στην εταιρία Folli Follie την έκθεση της για την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση του ομίλου.
Με βάση ορισμένες πηγές το βασικό επίμαχο σημείο που αποτέλεσε και πέτρα του σκανδάλου μεταξύ Folli Follie και QCM της εταιρίας που «αποκάλυψε» τον ελλειμματικό ισολογισμό της Folli Follie…δηλαδή τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 210 με 220 εκατ ευρώ έναντι 445 εκατ ευρώ που αρχικώς είχε ανακοινωθεί.
Τα ταμειακά διαθέσιμα θα είναι 50% μειωμένα σε σχέση με τις ανακοινώσεις του ισολογισμού 2017 αλλά θα υπάρχουν 210 με 220 εκατ ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το bankingnews και στην αρχή της μεγάλης κρίσης στην Folli Follie είχε πληροφορίες ότι το Ταμείο κινείται πέριξ των 200 εκατ ευρώ.
Αμέσως μετά η εταιρία ορκωτών ελεγκτών EY με τα στοιχεία της Alvarez and Marsal θα συντάξει τον νέο αναθεωρημένο ισολογισμό χρήσης 2017 που θα περιλαμβάνει όλες τις τροποποιήσεις που απαιτούνται ώστε ο νέος ισολογισμός να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
Υπολογίζεται ότι ο νέος ισολογισμός 2017 της Folli Follie θα είναι έτοιμος περί τις 19 με 22 Οκτωβρίου και αμέσως μετά θα δρομολογηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Με βάση ένα σχεδιασμό και εφόσον χρονικά υλοποιηθούν όλα αυτά τα βήματα, τότε η Folli Follie θα μπορούσε να επανέλθει μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2018 ή κατά το πιθανότερο μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης 2018 που θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Μαρτίου 2019.

Εναλλακτικά σχέδια

-Η Κίνα που αποδείχθηκε μαύρο κουτί υψηλής αβεβαιότητας σε πρώτη φάση οι δραστηριότητες της Νοτιοανατολικής Ασίας θα περιέλθουν απευθείας στην μητρική.
-Το όνομα FFGroup πιθανότατα θα αλλάξει αλλά θα διατηρηθεί το brand Folli Follie
-Η Rothschild θα παρουσιάσει σχέδιο όχι μόνο για έλευση στρατηγικού επενδυτή αλλά και πλάνο για τους ομολογιούχους
-Ένα haircut στους ομολογιούχους υπό αιρέσεις θα μπορούσε να υπάρξει.
-Η δικαιοσύνη συνεχίζει την έρευνα της ωστόσο θα είναι πολύ δύσκολο να ασκηθούν διώξεις π.χ. για υπεξαίρεση, για παραπλάνηση επενδυτικού κοινού θεωρητικά μπορεί να ασκηθεί αλλά θα πρέπει να αποκαλυφθεί ότι την επίμαχη περίοδο προέβαιναν σε αγοραπωλησίες μετοχών.
-Ο πατέρας Κουτσολούτσιος βρίσκεται εδώ και 2 εβδομάδες περίπου στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης