Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρήγας: Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη - Δεν θα φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας

tags :
Ρήγας: Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη - Δεν θα φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες της Θράκης
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης.
«Τα εθνικά δίκαια, η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών, όπως η Συνθήκη της Λωζάνης και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου» δήλωσε από τη Θράκη όπου επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες.
Όπως είπε «η Θράκη είναι μία περιοχή που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και που έχει σημαντικές δυνατότητες να αναβαθμιστεί σε έναν κόμβο διαμετακομιστικό, εμπορικό και ενεργειακό, με αναφορά και εμβέλεια στην ευρύτερη βαλκανική περιοχή και στην νοτιοανατολική Ευρώπη.
Να αποτελέσει το πεδίο σύνδεσης και μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή προς τη Δύση, αλλά και μεταφορών από τη Μεσόγειο προς την Μαύρη θάλασσα».
Αναφερόμενος στις απειλές τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τη γενικότερη συμβολή τους στην ανόρθωση της χώρας, υπογράμμισε πως «όσοι επιβουλεύονται τα δίκαια της πατρίδας να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης