Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αποσύρονται οι αξιολογήσεις της Συνεργατικής Κύπρου, παραμένει υπό επιτήρηση για αναβάθμιση η Ελληνική

Moody's: Αποσύρονται οι αξιολογήσεις της Συνεργατικής Κύπρου, παραμένει υπό επιτήρηση για αναβάθμιση η Ελληνική
Αποσύρονται οι αξιολογήσεις της Συνεργατικής Κύπρου από τη Moody's, μετά το deal με την Ελληνική
Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για την Συνεργατική Τράπεζα Κύπρου προχωρά η Moody's Investors Service, σε Caa1 από Caa2, αποσύροντας, στη συνέχεια, τις αξιολογήσεις, ως αποτέλεσμα του deal με την Ελληνική Τράπεζα.
Παράλληλα, ο αμερικανικός οίκος διατήρησε υπό επιτήρηση για υποβάθμιση (τις επόμενες 90 ημέρες) την αντίστοιχη αξιολόγηση «Caa1» για την Ελληνική, επισημαίνεται.
Μέσω της αγοράς της Συνεργατικής από την Ελληνική θα αποκτηθεί ισολογισμός μεγέθους 10,3 δισ. ευρώ.
Ο ισολογισμός αποτελείται από χαρτοφυλάκιο κυρίως εξυπηρετούμενων δανείων (καθαρά δάνεια 4,6 δισ. ευρώ), Ομόλογα της Κυπριακής Κυβέρνησης (4,1 δισ.), μετρητά (1,6 δισ.), καταθέσεις πελατών (9,7 δισ.) και ορισμένες άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις και περιουσιακά στοιχεία, επισημαίνεται.
Το δανειακό χαρτοφυλάκιο που θα αποκτηθεί ανέρχεται σε 4,1 δισ. καθαρών εξυπηρετούμενων χορηγήσεων και 0,5 δισ καθαρών μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων.
Περίπου το 45% των καθαρών δανείων που θα αποκτηθεί αφορά δάνεια εξασφαλισμένα με υποθήκη, περίπου το 33% αφορά καταναλωτικά δάνεια, περίπου το 15% αφορά επιχειρηματικά δάνεια και το υπόλοιπο 7% αφορά κρατικά δάνεια.

Διαβάστε: Moody's: Credit positive η επιτυχημένη ΑΜΚ της Ελληνικής Τράπεζας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης